Accommodatie in Zambia

Tot accommodaties worden gerekend: hotels, guesthouses, guestfarms, pensions, camps, lodges en game lodges. In het zuiden en oosten van Afrika is er veel kwaliteitsverschil – van eenvoudig en landelijk tot hoogwaardig en luxueus. De van staatswege ingevoerde sterrenkwalificaties zijn niet gebaseerd op een gemeenschappelijke basis in de betrokken landen. Indien accommodaties met sterren zijn aangeduid, dan betekent dit dat de sterren corresponderen met de officiële van overheidswegen ingestelde kwalificatieprocedure of met ervaringen van onze medewerkers uit recentelijk bezoeken.

Hierdoor proberen wij u een structurele kwaliteitsindeling aan te bieden, die vanuit een gemeenschappelijke basis werkt. Wij zijn ons ervan bewust dat daarbij soms sprake is van subjectieve inschattingen van een individuele medewerker. Een eenvoudig pension met slechts 1 ster kan een uitstekende service bieden, terwijl een luxueuze accommodatie met 5 sterren een slechte service biedt. Een wisseling in het management of van kok middenin het seizoen kan positief en negatief uitwerken. Een ultieme garantie voor een duurzame geldigheid van de kwaliteitsindeling kan derhalve niet worden gegarandeerd. De kwaliteitsindeling van de accommodaties is gebaseerd op factoren als de staat van het gebouw, service, verzorging en algemene sfeer.

Er worden 3 verschillende symbolen verdeeld over 3 accommodatietypes gebruikt. 1 ster betekent eenvoudige 5 sterren betekent hoogwaardig.

Accommodaties in Zambia

Kafunta River Lodge | Impala Tours

Kafunta River Lodge

Een klassieke Zambiaanse safarilodge, die alle ingrediënten combineert voor een geweldige safari, inclusief de spectaculaire ligging aan de rand van de Luangwa River. De 8 privéchalets en 2 luxe suites hebben allemaal uitzicht op de overstromingsvlaktes.

Island Bush Camp | Impala Tours

Island Bush Camp

In de schaduw van oude mahoniebomen en aan de oevers van de Luangwa-rivier, bevind dit rustieke camp zich in één van de meest afgelegen en ongerepte gebieden van het South Luangwa National Park. U zult het park voor u alleen hebben!

Stanley Safari Lodge | Impala Tours

Stanley Safari Lodge

De perfecte lodge voor een bezoek aan de Victoria watervallen. De lodge ligt op slechts drie kilometer van de imposante watervallen. Vanuit elke kamer kunt u de nevel van de Victoria Falls, de Zambezi-rivier en de Afrikaanse zonsondergang zien.

Tena Tena | Impala Tours

Tena Tena

Genesteld onder mahoniebomen in het South Luangwa NP, één van de laatste onvervalste natuurgebieden en mogelijk het beste reservaat van Afrika. U dineert aan de oever van de Luangwa en sluit de dag af onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Nkwali Camp | Impala Tours

Nkwali Camp

Nkwali is klein, intiem en authentiek. Het camp heeft een prachtig uitzicht op de Luangwa rivier, aan wiens oevers vaak luipaarden worden gespot. Makkelijke toegang tot het South Luangwa NP, dat indrukwekkende wildervaringen biedt.

Hotels, motels en resorts

Dit zijn grotere en kleine hotelcomplexen met restaurants in de regel met zwembad. Resorts liggen direct of op loopafstand van het strand, respectievelijk aan een meer.

Lodges en safarikampen

Accommodaties die in de regel in meer of mindere mate ingericht zijn op wildobservaties. Daartoe behoren vogelobservaties en natuuractiviteiten (voorbeeld: excursies in het Luangwa National Park). Voor zover deze accommodaties in de ‘bush’ gelegen zijn, zal slechts een gedeelte beschikken over elektrische stroom. Bij veel accommodaties wordt bewust gekozen voor verlichting middels petroleumlampen en kaarsen – de romantiek en het ‘out of Africa’ gevoel wegen het zwaarst. Waar geen telefoon beschikbaar is, zal het contact met de buitenwereld via radio’s verlopen.

Guesthouses, pensions en guestfarms

Deze accommodaties beschikken in de regel over een beperkt aantal, meestal individueel uitgevoerde kamers. Meestal is er geen restaurant en soms is er geen ontbijt mogelijk. Meestal is de leiding in handen van de eigenaar. Guestfarms in Zambia zijn meestal nog actief in bedrijf en worden door de eigenaar persoonlijk geleid. Er is nauw contact met de landarbeiders en de maaltijden worden meestal in de eetkamer van de boerderij genuttigd tezamen met de eigenaars. Het is voor u een unieke manier om kennis te maken met het land en zijn mensen.Deze accommodaties beschikken in de regel over een beperkt aantal, meestal individueel uitgevoerde kamers. Meestal is er geen restaurant en soms is er geen ontbijt mogelijk. Meestal is de leiding in handen van de eigenaar. Guestfarms in Zambia zijn meestal nog actief in bedrijf en worden door de eigenaar persoonlijk geleid. Er is nauw contact met de landarbeiders en de maaltijden worden meestal in de eetkamer van de boerderij genuttigd tezamen met de eigenaars. Het is voor u een unieke manier om kennis te maken met het land en zijn mensen.