Gold Reef City

Het pretpark Gold Reef City geeft u een beeld van het Johannesburg uit de tijd van de goudkoorts rond 1895. Er staan woonhuizen, een drukkerij, brouwerij, pub theater, bank, brandweerkazerne, hotel en natuurlijk een oude mijn waar u met een treintje maar liefst 220 m onder de grond komt. Dit park is de enige plek in Zuid-Afrika waar u kunt zien hoe goud wordt gegoten. Er zijn demonstraties van Afrikaanse dans, ‘gumboot dancing’, en u kunt zelf ondervinden hoe spannend het is goud te wassen in een rivierstroompje.

Niet alle attracties willen u terugbrengen naar de goudkoorts; er zijn ook verschillende achtbanen die als de beste van heel Zuid-Afrika worden gezien. Gold Reef City doet wat Disney-achtig aan maar is een absolute aanrader wanneer u kinderen heeft. Ze zullen zich zeker vermaken. Ook voor volwassenen is dit een leuk uitje. Alleen hier kun u iets proeven van de gouden tijden van weleer, aangezien geen enkel gebouw van de goudkoorts in Johannesburg is blijven staan. Het grote casino is ook de moeite waard.

Gold Reef City ligt zo’n 15 minuten ten zuiden van het stadscentrum van Johannesburg. Het is lastig er met het openbaar vervoer te komen maar er gaan veel dagtours naar het park. Informeer hiervoor bij de verschillende toeristenbureaus in het centrum.