Accommodaties in Mozambique

Tot accommodaties worden gerekend: hotels, guesthouses, guestfarms, pensions, camps, lodges en game lodges. In het zuiden en oosten van Afrika is er veel kwaliteitsverschil – van eenvoudig en landelijk tot hoogwaardig en luxueus. De van staatswege ingevoerde sterrenkwalificaties zijn niet gebaseerd op een gemeenschappelijke basis in de betrokken landen. Indien accommodaties met sterren zijn aangeduid, dan betekent dit dat de sterren corresponderen met de officiële van overheidswegen ingestelde kwalificatieprocedure of met ervaringen van onze medewerkers uit recentelijk bezoeken.

Hierdoor proberen wij u een structurele kwaliteitsindeling aan te bieden, die vanuit een gemeenschappelijke basis werkt. Wij zijn ons ervan bewust dat daarbij soms sprake is van subjectieve inschattingen van een individuele medewerker. Een eenvoudig pension met slechts 1 ster kan een uitstekende service bieden, terwijl een luxueuze accommodatie met 5 sterren een slechte service biedt. Een wisseling in het management of van kok middenin het seizoen kan positief en negatief uitwerken. Een ultieme garantie voor een duurzame geldigheid van de kwaliteitsindeling kan derhalve niet worden gegarandeerd. De kwaliteitsindeling van de accommodaties is gebaseerd op factoren als de staat van het gebouw, service, verzorging en algemene sfeer.

Er worden 3 verschillende symbolen verdeeld over 3 accommodatietypes gebruikt. 1 ster betekent eenvoudige 5 sterren betekent hoogwaardig.

Accommodaties in Mozambique

Anantara Bazaruto Island Resort & Spa | Impala Tours

Anantara Bazaruto Island Resort & Spa

Een luxe resort gelegen op 30km vanaf het vaste land in een beschermd zeereservaat en nationaal park. Hier lopen glooiende zandduinen over in een heldere azuurblauwe oceaan. U kunt onder andere met dolfijnen zwemmen.

Baia Sonâmbula Guesthouse | Impala Tours

Baia Sonâmbula Guesthouse

Klein maar prachtig guesthouse met een familiale sfeer. Persoonlijke service staat hoog in het vaandel. Het guesthouse beschikt over een terras wat een prachtig uitzicht biedt over de zee. De accommodatie is gelegen op steenworp afstand van het strand.

Dugong Beach Lodge | Impala Tours

Dugong Beach Lodge

Gelegen op 30.000 hectare ongerept zee- en natuurgebied, biedt Dugong een unieke Beach & Wilderness Experience in een verborgen hoek van subtropisch Afrika. 14 luxueus ingerichte chalets kijken uit over het poederwitte strand en kristalheldere water.

Machangulo Beach Lodge | Impala Tours

Machangulo Beach Lodge

Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding aan de bijna eindeloze droomstranden van Santa Maria. Verscholen in de duinen en met een prachtig uitzicht op zee is Machangulo een echt juweeltje dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme.

Anantara Medjumbe Island Resort & Spa | Impala Tours

Anantara Medjumbe Island Resort & Spa

Luxe in Robinson Crusoe-stijl in één van de beste hotels van Mozambique. Gelegen op een klein privé-eiland aan de noordkust van Mozambique. Geniet van prachtige uitzichten over het witte zand, de turquoise lagune en de blauwe Indische Oceaan.

Sava Dunes | Impala Tours

Sava Dunes

Deze luxe eco-lodge (volledig op zonne-energie) ligt bovenop een zandduin en biedt een weids uitzicht op zowel het strand als de oceaan. Vanaf deze authentieke, off-the-grid, en luxueuze lodge kunnen spectaculaire water-excursies gemaakt worden.

Bahia Mar Boutique Hotel | Impala Tours

Bahia Mar Boutique Hotel

Kom hier helemaal tot rust met uitzichten over het azuurblauwe water van de Indische Oceaan en de met palmen omzoomde stranden van Vilanculos. Ontdek de schoonheid van de Bazaruto-archipel en de kleurrijke lokale cultuur.

Travessia Beach Lodge | Impala Tours

Travessia Beach Lodge

Een afgelegen ecolodge (volledig op zonne-energie) waar u zich tussen duinen en kokospalmen bevind. De lodge is verfijnd, maar nuchter. Wateractiviteiten en wandelingen naar het nabijgelegen dorp behoren tot de mogelijkheden.

Hotels, motels en resorts

Dit zijn grotere en kleine hotelcomplexen met restaurants in de regel met zwembad. Resorts liggen direct of op loopafstand van het strand, respectievelijk aan een meer.

Lodges en safarikampen

Accommodaties die in de regel in meer of mindere mate ingericht zijn op wildobservaties. Daartoe behoren vogelobservaties en natuuractiviteiten (voorbeeld: excursies in het Gorongosa National Park of de Bazaruto Archipel). Voor zover deze accommodaties in de ‘bush’ gelegen zijn, zal slechts een gedeelte beschikken over elektrische stroom. Bij veel accommodaties wordt bewust gekozen voor verlichting middels petroleumlampen en kaarsen – de romantiek en het ‘out of Africa’ gevoel wegen het zwaarst. Waar geen telefoon beschikbaar is, zal het contact met de buitenwereld via radio’s verlopen.Guesthouses, pensions en guestfarms

Deze accommodaties beschikken in de regel over een beperkt aantal, meestal individueel uitgevoerde kamers. Meestal is er geen restaurant en soms is er geen ontbijt mogelijk. Meestal is de leiding in handen van de eigenaar. Guestfarms in Mozambique zijn meestal nog actief in bedrijf en worden door de eigenaar persoonlijk geleid. Er is nauw contact met de landarbeiders en de maaltijden worden meestal in de eetkamer van de boerderij genuttigd tezamen met de eigenaars. Het is voor u een unieke manier om kennis te maken met het land en zijn mensen.