Umhlanga Rocks

Op zoek naar heerlijk zeewater, mooi uitzicht op zee en goede faciliteiten voor een prima strandvakantie? Ga dan naar Umhlanga Rocks. Dit is van de oudste badplaatsen van Zuid-Afrika en ligt aan de kust van Kwazulu-Natal, iets ten noorden van Durban. De stranden zijn er goudgeel en er heerst een subtropisch klimaat. Al sinds de jaren ’70 is dit de plek van de rich and famous en kent al sinds die tijd enorme vijfsterrenresorts. Het is een vredige badplaats waar wat rijkere mensen komen die de criminaliteit rond de stranden van Durban ontvluchten. Het is ideaal voor gezinnen die van de nodige faciliteiten gebruik willen maken en er zijn kleine zwembaden. Let wel op: vooral het meest zuidelijke gedeelte van het strand is gereserveerd voor de aangrenzende hotels en appartementenblokken. Geen probleem dus als je hier logeert maar mocht je hier voor een dagje komen, houd hier dan rekening mee en ga meer naar de noordelijke stranden.

Er worden verschillende avontuurlijke activiteiten aangeboden als raften, zeekajakken en kun je rijden in een 4WD. Ben je gek van haaien? Ga dan naar de Natal Shark Board waar onderzoek naar deze dieren wordt gedaan. Hier kun je met een boot mee op zoek naar haaien die zich hebben verstrikt in de haaiennetten rond Umhlanga Rocks. Vlak ten noorden ligt het Umhlanga Lagoon Nature Reserve. Hier kun je verschillende soorten vogels zien en wandelen langs de lagune.

Umhlanga Rocks ligt aan de N2 boven Durban.

Accommodaties in Umhlanga Rocks

Sylvan Grove Guesthouse | Impala Tours

Sylvan Grove Guesthouse

Dit luxe 4* pension ligt in een rustige woonwijk en kijkt uit over de Indische Oceaan. De 6 kamers hebben ieder een eigen badkamer en terras. Het pension staat bekend om zijn warme, ontspannen sfeer!