Mkhuze Game Reserve

Het Mkhuze Game Reserve is een van de beste parken om wildlife te spotten. Er zijn geen leeuwen en olifanten in dit relatief kleine park, maar al het andere wildlife is hier ruim vertegenwoordigd. Het park heeft zowel gematigde als tropische klimaatzones. In de verschillende habitats leeft een enorme variëteit aan planten en dieren. Het park is een waar paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 420 vogelsoorten. Verder leven hier dieren als zwarte en witte neushoorns, giraffen, nijlpaarden, blauwe wildebeesten, elanden, impala’s, kudu’s en antilopen. Minder aanwezig maar met (een beetje geluk) soms te spotten zijn hyena’s, panters en jachtluipaarden.

Bij een aantal drinkplaatsen zijn schuilplaatsen voor bezoekers opgezet om zo dicht mogelijk bij de dieren te kunnen komen. Het park ligt niet direct op toeristische routes waardoor het maar weinig bezoekers trekt. Je kunt mee met een game drive of te voet naar een van de schuilplaatsen.

Let op: het Mkhuze Game Reserve is een malariagebied. Het Mkhuze Game Reserve ligt in het noorden van KwaZulu-Natal, 35 km ten noorden van Hluhluwe Village. Volg hiervoor de N2 richting Mkuze.

Accommodaties in Mkhuze Game Reserve

Ghost Mountain Inn | Impala Tours

Ghost Mountain Inn

Dit unieke en bekroonde hotel heeft de ideale locatie om het wild en de kustreservaten van Zululand en de Elephant Coast te verkennen. Ontsnap na een bijzondere excursie in de spa, in één van de twee zwembaden, in de lounge met open haard of in de bar.

Pakamisa Private Game Reserve | Impala Tours

Pakamisa Private Game Reserve

Majestueus gelegen op een hoog plateau met een adembenemend uitzicht op de groene valleien en vlaktes. De lodge heeft een unieke Spaanse architectuur, vermengd met een Afrikaanse sfeer. Safari's te paard zijn mogelijk.

Mkuze Falls Lodge | Impala Tours

Mkuze Falls Lodge

De lodge kijkt uit op de Mkuze-waterval en beschikt over 8 luxe chalets met rieten dak en 1 safarisuite. Mkuze Falls Private Game Reserve heeft een indrukwekkende hoeveelheid aan dier- en vogelsoorten. U komt hier weinig andere safarivoertuigen tegen.