Ecologisch verantwoord reizen met Impala Tours

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Impala Tours probeert het duurzame karakter van onze reizen zoveel mogelijk te bevorderen en de negatieve effecten terug te dringen.

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR reisorganisaties zijn in ANVR verband verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen en toe te passen. In dit programma beschrijven reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan u aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide milieucoördinator actief.

Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de Stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisatoren. U kunt onze milieubeleidsverklaring en milieuprogramma nalezen in onze reizigersmanual. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij ook een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen op www.anvr.nl.

Wij steunen actief het ANVR en ECPAT- NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.
Met het ANVR Product & Milieuzorg-systeem doen ANVR reisorganisaties een stap voor het milieu. Maar u heeft als vakantieganger ook een belangrijke rol en kunt op vele manieren een steentje bijdragen op vakantie in Nederland, Europa en op verre bestemmingen.

Tips voor uw duurzame vakantie

 • Reisgidsen uit? Maak een ander blij met de reisgids of breng de puntgave reisgidsen terug naar het reisbureau.
 • Geef de auto op vakantie ook eens vrijaf. Ontdek het plezier van wandelen, fietsen, excursies per bus en per boot.
 • Heerlijk wat rust, ruimte, minder drukte, minder rijen, minder files op vakantie. Precies daarom is er vakantiespreiding. Op de ANVR website staan de schoolvakanties vermeld.
 • Geniet van een vakantie in het voor- en naseizoen als u niet seizoensgebonden bent.
 • U bepaalt als vakantieganger natuurlijk zelf hoe u op vakantie gaat. Met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven is een milieuvriendelijke keuze. Overweeg ook eens de mogelijkheden van een ander vervoermiddel naar uw vakantiebestemming zoals bus of trein.
 • Wie droomt niet van de mooiste stranden en schoon zwemwater op vakantie? Met de Blauwe Vlag zijn deze heel makkelijk te vinden. Zie de internetsite: www.blueflag.org.
 • Hoe houdt u als vakantiegangers geld over voor echt leuke souvenirs? Koop of neem nooit souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dieren, planten, koraal. Laat dieren, planten en koraal met rust in hun natuurlijke omgeving.
 • Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel warme vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.
 • Voel u thuis op vakantie en bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als u de kamer in het hotel, het appartement of de bungalow verlaat. Geniet van zomerzon en zet de airco een standje lager. Een dikke trui in de wintersneeuw kost minder energie dan een hete verwarming.
 • Ook een natuurliefhebber? Een uitgezette route is een garantie voor het behoud van flora en fauna, dus zet uw voetstap waar anderen ook zijn geweest. Echte veilige wintersporters skiën, langlaufen en snowboarden op de aangegeven pistes.
 • Respecteer de gewoonten en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
 • Veel Nederlanders eten thuis graag exotisch. Maar proef en stimuleer vooral op vakantie de plaatselijke keuken.
 • Shop in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.
 • Verwen de prullenbak. Zwerfvuil is een grote ergernis thuis en op vakantie. Als u gaat wandelen in natuurgebieden of een bezoek brengt aan vakantiesteden of dorpen laat dan geen afval achter

U als vakantieganger kiest zelf met welk vervoermiddel u op vakantie gaat. Veel vervoermiddelen zorgen voor een uitstoot van een stof, kooldioxide of ook wel CO-2, die vervuilt, het broeikaseffect veroorzaakt en klimaatverandering teweegbrengt. Door aanplanting van bomen kan deze uitstoot worden gezuiverd, omdat bomen deze stof weer omzetten in gezonde zuurstof. Vakantiegangers kunnen bomen laten aanplanten door de aankoop van C0-2 certificaten bij verschillende organisaties.

Het ANVR steunt de campagne tegen seksuele uitbuiting en de bestrijding van misbruik van kinderen, welke internationaal wordt gecoördineerd door de organisatie ECPAT en gesteund door de internationale reisindustrie. (http://www.ecpat.nl)

Via de Souvenircampagne van het Wereld Natuur Fonds ‘Kijken, kijken, niet kopen’ wordt u als vakantieganger bewust gemaakt welke souvenirs u absoluut niet moet kopen. (http://www.wnf.nl)