Verzekeringen

Allianz Global Assistance 

De kans op pech en ongelukken is groter tijdens een buitenlandse vakantiereis dan wanneer u gewoon thuis blijft. Voor u op reis gaat is het daarom belangrijk om te bekijken of en tot welk bedrag uw lopende verzekeringen risico dekkend zijn bij een verblijf in het buitenland. Aanvullende verzekeringen voor ziekte en ongeval, diefstal of verlies van bagage en rechtsbijstand zijn meestal noodzakelijk.

Wat zijn de te verzekeren risico’s

Medische hulp, ziekverzorging en repatriëring
Een standaard ziektekostenverzekering dekt vaak niet alle kosten bij ziekte of ongeval in het buitenland. Deze kosten kunnen bij reizen naar Afrika bijzonder hoog oplopen, zeker wanneer er sprake is van ziekenhuisopname of repatriëring. Controleert u daarom van tevoren goed waarvoor u precies verzekerd bent en tot welk bedrag. Het beste kunt u een reisverzekering afsluiten die wereldwijde dekking geeft voor alle kosten van medische zorg en behandeling tot kostprijs.

Voorbeeld: Stel u loopt een acute blindedarmontsteking op in Namibië. U moet dan met spoed in liggende situatie terug vervoerd worden naar Nederland. Dit gebeurt normaal gesproken onder begeleiding van verpleeghulp met medische apparatuur uit Nederland. U wordt dan vervoerd in de Business Class (ruimtebeslag voor ambulancebed is minimaal 4 stoelen). De te verwachten vervoerskosten inclusief hulpverlening en ambulance vervoer naar en van de luchthavens bedragen hiervoor minimaal 50.000 euro. Als u geen reisverzekering met werelddekking heeft afgesloten, worden deze kosten later op u verhaald.

Beoefenen van risicosporten
Bij het beoefenen van risicosporten zoals diepzeeduiken, bergbeklimmen, skiën, mountainbiking, bungyjumpen of parachutespringen is het belangrijk dat u controleert of u ook verzekerd bent bij ongelukken die het gevolg zijn van die sportbeoefening. Vaak is dit niet standaard het geval en kunt u deze sporten optioneel bijverzekeren.

Diefstal, verlies en beschadiging van bagage
Uw inboedelverzekering dekt niet de diefstal of beschadiging van uw bagage op reis. Het is dus zinvol om een aanvullende verzekering tegen diefstal van goederen - en eventueel geld en cheques af te sluiten. Als toerist in een vreemd land bent u immers extra kwetsbaar. Auto’s en campers zijn dikwijls gemakkelijk open te breken. Een bagageverzekering is meestal onderdeel van de reisverzekering.

Onverwacht annuleren van de reis
Als u een geboekte reis onverwacht moet afzeggen, bijvoorbeeld wegens ziekte van uzelf of van familieleden, dan dient u meestal de reissom volgens de ANVR voorwaarden toch te betalen. Tegen dit risico kunt u zich verzekeren door een annuleringsverzekering af te sluiten. De basis premie bedraagt 5,6% van de totale reissom. U dient de annuleringsverzekering bij boeking of uiterlijk 1 week na bevestiging van de reis definitief af te sluiten. De dekking van de verzekering gaat dan direct in.

Rechtshulp in het buitenland
In het buitenland is het vaak moeilijker uw gelijk te halen dan in Nederland. Rechtsbijstand is dus geen overbodige luxe als u in het buitenland in de problemen komt. Stel bijvoorbeeld dat u een aanrijding heeft en de schade wilt verhalen op de veroorzaker. Een belangenbehartiger ter plaatse regelt dit dan voor u. Heeft u een rechtsbijstandsverzekering, dan geldt deze meestal ook in het buitenland. Kijk voor alle zekerheid de polis na. Voor meer informatie dient u contact op te nemen met uw verzekeringsadviseur of bank.

Ga voor meer informatie over de verzekering naar:

  • Uitleg over de Annuleringsverzekering
  • Uitleg over de doorlopende annuleringsverzekering
  • Uitleg over de reisverzekering
  • Uitleg over de doorlopende reisverzekering
  • Uitleg over de afkoop van het eigen risico