Eastern Highlands

Het ruige bergachtige oostelijke deel van Free State is het mooiste deel van de provincie. De bergen - die overlopen in de noordelijke Drakensbergen - liggen tegen de grens aan met het koninkrijk Lesotho en de provincie Kwazulu Natal.

Bethlehem is het commerciele centrum van de Eastern Highlands. Het stadje werd door de voortrekkers gesticht, maar biedt weinig bijzonders aan toeristen. Het zuidelijker gelegen Clarens is daarentegen zeker een bezoek waard. Dit rustige bergdorpje aan de voet van de Maluti Mountains vormt een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Golden Gate Highlands National Park.

Oostelijker ligt Harrismith, een klein historisch plaatsje met een fraaie botanische tuin. Harrismith ligt op de route naar de noordelijke Drakensbergen (Royal Natal NP), waarbij u langs het Sterkfontein Nature Reserve en over de Oliviershoek Pass rijdt.

Tussen Harrismith en en het Golden Gate Highlands NP ligt Phuthaditjhaba, de hoofdstad van het voormalige QwaQwa thuisland. Het ruige bergachtige gebied rond het plaatsje is erg populair bij wandelaars - die bijvoorbeeld de Sentinel Hiking Trail willen lopen.