Golden Gate Highlands National Park

Het Golden Gate Highlands National Park ligt in het oosten van Free State, tegen de grens aan met het koninkrijk Lesotho. Het nabij gelegen plaatsje Clarens vormt de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan het park. Het nationale park - dat onderdeel uitmaakt van de Drakensbergen - is vooral populair bij wandelaars. U kunt hier kortere wandeltochten maken, maar ook meerdaagse wandelingen over bijvoorbeeld het 33 km lange Rhebok Hiking Trail. Bij deze wandelroute loopt u vanaf de hoofdweg in een loop door de noordelijke Drakensbergen. Het is een geweldige manier om het park te verkennen, u kunt genieten van prachtige bergpanorama’s en spectaculaire zandsteenformaties. Onderweg kunt u grijze reebokken en andere wilde dieren zien.

Het Golden Gate Highlands National Park dankt zijn naam aan de vlaktes die door de zon in de late namiddag een gouden gloed krijgen. Het park werd in 1963 opgericht om de zandstenen kliffen te beschermen. Er leven onder andere blesbokken, witstaartgnoes, reebokken, bergrietbokken, jakhalzen, lammergieren, zwarte arenden en steppenarenden.

Cultural Village

In het park ligt het kleine Basotho Cultural Village. Dit openluchtmuseum biedt je een blik in de wereld van de traditionele Basotho-stam. U kunt er logeren in rondavels en eten in een outdoor restaurant. U kunt deelnemen aan interessante tours, waarbij u oeroude rotstekeningen kunt zien en meer te weten komt over de medicinale werking van planten.

Het Golden Gate Highlands National Park ligt 250km zuidelijk van Johannesburg en is te bereiken over de R712 vanuit Clarens of Harrismith.