Harrismith en Sterkfontein Dam

Harrismith - een klein historisch plaatsje met een fraaie botanische tuin - ligt in het rustige heuvelland van de oostelijke Free State. In de botanische tuin, die aan de voet van de Platberg ligt, groeien veel planten die kenmerkend zijn voor de vegetatie in de Drakensbergen. U kunt er ook antilopen zien. Bij Harrismith ligt een kleine township - Intabazwe - die u gemakkelijk en veilig kunt bezoeken. In de Shebeens (café’s) van de township kunt u kennis maken met de Zulu en Sotho mensen die hier wonen.

Sterkfontein Dam Nature Reserve

Dit kleine natuurreservaat in de voetheuvels van de Drakensbergen ligt 23 km ten zuiden Harrismith. Het stuwmeer in het reservaat is drinkplaats voor tal van bokken, antilopen en gazellensoorten. Ook trekt het park veel vogels aan, zoals ibissen, korhanen en gieren. Aan de zuidzijde - bij de Oliviershoek Pass ligt het beroemde Vultures Restaurant - voederplaats voor gieren en arenden.

Harrismith ligt op de route naar de noordelijke Drakensbergen (Royal Natal NP), waarbij u over de fraaie Oliviershoek Pass rijdt.