Royal Natal National Park

De landschappelijke schoonheid van het Royal Natal National Park maakt het park tot de nummer 1 van de reisbestemmingen in de Drakensbergen. Het 8000 ha park wordt gekenmerkt door verschillende geologische formaties en verschillende klimaatzones. Hier groeien meer dan 900 plantensoorten. 230 soorten vogels zijn hier thuis, onder andere de lammer –en de Kaapse gier en de machtige rotsarend. Klipdassen, bavianen, riet –en blesbokken, duikers en klipspringers komen in dit park ook voor.

Het Royal Natal National Park bevindt zich 3 ½ uur rijden ten zuiden van Johannesburg. Met het karakteristieke amfitheater is het één van de mooiste landschappen die tot de Nataalse Drakensbergen en Kwazulu-Natal behoren. Het ontzagwekkende amfitheater bestaat ui een 6 km brede halvemaanvormige basalten wand, die tot een hoogte rijst van 1500 m. Met zijn vele kreekjes, snel stromende riviertjes, watervalletjes, klein wild en vele verschillende vogels leent het gebied zich uitstekend voor wandelingen.

Accommodaties in Royal Natal National Park

Witsieshoek Mountain Lodge | Impala Tours

Witsieshoek Mountain Lodge

Gelegen aan de voet van de spectaculaire Sentinel Peak. Keuze uit Hiker's Cabin, bungalows, of de grote Sentinel kamers. Welke accommodatie u ook kiest, na een actieve dag heeft gegarandeerd een spectaculair uitzicht en een comfortabel bed.

The Cavern Resort & Spa | Impala Tours

The Cavern Resort & Spa

Geschikt voor families, als rustig toevluchtsoord voor koppels of als energiek toevluchtsoord voor actievelingen. 55 aangename kamers liggen verspreid over de tuin. Het resort heeft een spa, zwembad, tennisbaan, 100km aan mountainbike routes en biedt wandelingen en paardrijden aan.