Afkoop eigen risico van HanseMerkur

Met de HanseMerkur verzekering wordt het eigen risico van de camper of huurauto afgekocht. Het eigen risico ligt tussen € 2000 en € 7500 voor camperhuur met een standaard verzekering. De hoogte hiervan hangt af van de camper maatschappij. Het eigen risico kan gereduceerd worden door het nemen van een All Inclusive verzekering.

Tevens kan het eigen risico verzekerd worden met een verzekering van Hanse Merkur. Indien er schade aan de camper of auto ontstaat worden de kosten die normaal gesproken van door het eigen risico gedekt wordt terugbetaald door Hanse Merkur.

Bij een schadegeval betaalt de huurder ter plaatste het eigen risico. Na de reis dient de huurder een schadeformulier in bij de verzekeringsmaatschappij (in Duitsland) en wordt de voorgeschoten waarborg hem terugbetaald na vaststelling van een rechtsgeldige claim.

Basisprincipe: is er geen verzekeringsdekking bij de verhuurder (bijvoorbeeld schade aan dak of onderkant van de camper), dan is er ook geen dekking bij HanseMerkur en volgt aldus geen terugbetaling.

Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden.