Accommodatie op de Seychellen

Op de ‘Inner Islands’ van de Seychellen vindt u een breed assortiment aan accommodaties, van bungalows tot vakantiewoningen en van eenvoudige hotels tot luxe resorts. Op de ’Outer Islands’ vindt u alleen luxe resorts en kleine guesthouses.
 

Bekijk de accommodaties op de verschillende eilanden

La Digue | vakantie Seychellen

La Digue

La Digue is het op 4 na grootste eiland van de Seychellen archipel, met een lengte van 5 kilometer en een breedte van 3 kilometer met ongeveer 2500 inwoners.

Mahé | vakantie Seychellen

Mahé

Mahé met zijn 68 schitterende witte palmstranden en indrukwekkende bergachtige binnenland is het grootste eiland van deze archipel. De bijnaam "eiland van overvloed".

Outer Islands | vakantie Seychellen

Outer Islands

Om het hoofdeiland Mahé liggen een aantal kleinere eilanden, die soms maar een paar honderd meter in doorsnee meten. Sommige hiervan kunt u bezoeken!

Praslin | vakantie Seychellen

Praslin

Het op een na grootste eiland van de archipel is Praslin, gelegen oostelijk van Mahé op 15 minuten vliegen. Het paradijselijke Praslin was ooit een toevluchtsoord voor piraten en Arabische kooplieden.

Tot accommodaties worden gerekend: hotels, guesthouses, pensions en resorts. Op de eilanden van de Indische Oceaan is er veel kwaliteitsverschil – van eenvoudig en landelijk tot hoogwaardig en luxueus. De van staatswege ingevoerde sterrenkwalificaties zijn niet gebaseerd op een gemeenschappelijke basis in de betrokken landen. Indien accommodaties met sterren zijn aangeduid, dan betekent dit dat de sterren corresponderen met de officiële door de overheid ingestelde kwalificatieprocedure of met ervaringen van onze medewerkers uit recentelijk bezoeken.

Hierdoor proberen wij u een structurele kwaliteitsindeling aan te bieden, die vanuit een gemeenschappelijke basis werkt. Wij zijn ons ervan bewust dat daarbij soms sprake is van subjectieve inschattingen van een individuele medewerker. Een eenvoudig pension met slechts 1 ster kan een uitstekende service bieden, terwijl een luxueuze accommodatie met 5 sterren een slechte service biedt. Een wisseling in het management of van kok middenin het seizoen kan positief en negatief uitwerken. Een ultieme garantie voor een duurzame geldigheid van de kwaliteitsindeling kan derhalve niet worden gegarandeerd. De kwaliteitsindeling van een accommodatie op de Seychellen is gebaseerd op factoren als de staat van het gebouw, service, verzorging en algemene sfeer.

We delen accommodatie op de Seychellen in de volgende classificaties:

  • Basic
  • Middenklasse / Middle Class (MC)
  • Eerste klasse / First Class (FC)
  • Deluxe (DL).

Hotels en resorts

Dit zijn grotere en kleine hotelcomplexen met restaurants in de regel met zwembad. Resorts liggen direct of op loopafstand van het strand, respectievelijk aan een meer.

Guesthouses, pensions en guestfarms

Deze accommodaties beschikken in de regel over een beperkt aantal, meestal individueel uitgevoerde kamers. Meestal is er geen restaurant en soms is er geen ontbijtmogelijkheid. Meestal is de leiding in handen van de eigenaar. Het is voor u een unieke manier om kennis te maken met het land en zijn mensen.