La Digue

La Digue is het op 4 na grootste eiland van de Seychellen archipel, met een lengte van 5 kilometer en een breedte van 3 kilometer met ongeveer 2500 inwoners. Het is gelegen op een half uur varen van het eiland Praslin. Bij aankomst van de ferry in de haven zal er in de meeste gevallen een ossenwagen voor u klaar staan om u naar uw hotel te brengen. Omdat er niet meer dan 10 auto´s worden toegelaten op het eiland, zijn huurfietsen erg populair. U kunt diverse mooie tochten maken onder andere naar de verlaten lichtroze stranden van Grande Anse, Petit Anse en Anse Cocos aan de oostkust van het eiland. Onderweg zijn er wel een aantal steile hellingen, dus een goede conditie is gewenst.

Bij Pointe Cap Barbi vindt u de graven van de vroegere kolonisten van Bourbon Island, wat nu La Réunion genoemd is. Een andere bezienswaardigheid is het imponerende Chateau St. Cloud, dat gebouwd is tijdens het Napoleontische Rijk. Dit was het centrum van een vanille plantage waar de overblijfselen nog van zijn te zien. Saffraan wordt hier ook geproduceerd. Op La Digue heerst een ongedwongen sfeer. De diverse mooie baaien zijn regelmatig het decor voor films en/of commercials.
 

Accommodaties op La Digue

Patatran Village | Impala Tours

Patatran Village (MC)

In het haast ongerepte noordelijke deel van La Digue vindt u één van de meest geliefde hotels van het eiland. Naast de bijzondere locatie zorgt het personeel voor een onvergetelijke vakantie. Geniet van de rust of ontdek de beroemde nabijgelegen stranden.

Cabanes des Anges Guesthouse | Impala Tours

Cabanes des Anges Guesthouse

Op 7 minuten lopen van het prachtige Anse Reunion strand en 15 minuten van de haven. Modern gebouwd met een elegant Creools tintje en omringd door een rustige en exotische tropische tuin. De warme gastvrijheid zal u lang bijblijven.

La Digue Island Lodge | Impala Tours

La Digue Island Lodge

Omgeven door een groene tropische tuin en een privéstrand met prachtige vergezichten over de naburige eilanden. Tot de accommodatie mogelijkheden behoren zowel houten chalets als kamers in creoolse stijl. De lodge heeft een eigen duikcentrum.

Le Domaine de L’Orangeraie | Impala Tours

Le Domaine de L’Orangeraie

63 prachtige villa's en een adembenemende spa zijn genesteld in een weelderige tropische tuin. Twee droomstranden bevinden zich op slechts enkele stappen. Hedendaagse sfeer gaat gepaard met een modern interieurdesign.

Le Nautique Luxury Waterfront Hotel | La Digue

Le Nautique Luxury Waterfront Hotel

Familie gerund en gegrond in de tradities van de Seychellen. Le Nautique Waterfront Hotel biedt u een droomvakantie in een gezellige atmosfeer.

Le Repaire Boutique Hotel | La Digue, Seychellen

Le Repaire Boutique Hotel

Laat u betoveren door dit kleine en charmante hotel op de flank van de baai van Patates. Klein maar fijn! De prijs-kwaliteitsverhouding van dit vriendelijke is goed.