Outer Islands

Om het hoofdeiland Mahé liggen een aantal kleinere eilanden, die soms maar een paar honderd meter in doorsnee meten. Sommige hiervan kunt u bezoeken, en op een paar ligt zelfs een resort - zodat u er kunt overnachten.

Accommodaties in de Outer Islands

Bird Island Lodge | Impala Tours

Bird Island Lodge

Op deze plek is de natuur de baas en bent u slechts een bezoeker. Het is een thuishaven voor reuzenschildpadden en verschillende vogelsoorten. Geniet van een authentiek en onvergetelijk verblijf in dit privé-natuurreservaat. Kom volledig tot rust!

Alphonse Island Resort | Impala Tours

Alphonse Island Resort

Alphonse Island bied prachtig natuurschoon en een geweldige onderwaterwereld. Tijdens deze klassieke eiland ervaring kunt u per voet of fiets de weeldigere wouden en verlaten stranden van het eiland ontdekken. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers!

Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa | Impala Tours

Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa

Gelegen aan het beroemde witte strand van Silhouette Island, omgeven door weelderige jungle, prachtige bergen en een rijk cultureel erfgoed. Geniet van verse vis bij één van de zeven restaurants of volg een PADI duikcursus.

Denis Private Island | Impala Tours

Denis Private Island (FC+)

Dit kleine eiland bied de mogelijkheid om echt even helemaal weg te zijn. Maak een wandeling over de prachtige stranden, snorkel in een zeeschildpaddenreservaat of spot zeldzame vogels in de bossen. Kom tot rust zonder stoorzenders zoals een tv of wifi op uw kamer.

Aldabra atol

Ruim duizend kilometer ten zuidwesten van Mahé ligt Aldabra, een atol bestaande uit vier grote koraaleilanden. Ze omsluiten een ondiepe lagune die zó groot is, dat Mahé erin zou passen. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid voor de mens, is Aldabra in uitzonderlijk ongerepte staat; hier wonen minstens 150 duizend reuzenschildpadden, de grootste populatie ter wereld. Reden genoeg voor UNESCO om de Aldabra Atol op de Werelderfgoedlijst te plaatsen.

Na Kiritmati is Aldabra de grootste atol ter wereld. Tot eind 19de eeuw hadden alleen Arabische zeevaarders het atol kunnen bereiken en zij gaven het de naam Aldabra. Sinds 1874 wordt het grootste eiland permanent bewoond door seizoensarbeiders van Mahé, die vissen, guano en kopra winnen.

De eilanden van het Aldabra Atol onderhouden een grote hoeveelheid unieke flora en fauna, en de lagune heeft de grootste biodiversiteit van de totale archipel. Naast reuzenschildpadden, leven er soepschildpadden en karetschildpadden. Ook leven er zeldzame vogels, waaronder de witkeelral, de laatste nog levende, niet-vliegende vogel in de Indische Oceaan.

Om het kwetsbare ecosysteem te beschermen is toegang tot Aldabra aan strenge regels gebonden. Om deze reden en vanwege de moeilijke bereikbaarheid is Aldabra een zeer exclusieve bestemming, die doorgaans alleen aan wetenschappers is voorbehouden. Wel is het mogelijk een meerweekse duikvakantie aan boord van een live-aboard te houden.

Bird Island

Bird Island is een paradijs voor vogelliefhebbers. Het eiland is het meest noordelijke eiland van de Seychellen, gelegen op zo’n 100 km van het hoofdeiland Mahé. Bird Island is een privé natuurreservaat en tevens een koraaleiland met prachtig witte stranden. Nergens anders op de Seychellen kunt u zulke enorme vogelconcentraties aantreffen als hier: een ornithologisch wonder. Verder vindt u hier twee schildpadsoorten, waaronder de Hawksbill, die jaarlijks hier aan wal komen om hun eieren te leggen.

Cousine Island

Dit kleine granieteiland ligt op ongeveer 6 km uit de westkust van Praslin en is uitsluitend per helikopter te bereiken. Het eiland is een privé-natuurpark en op Cousine leven enkele zeer zeldzame vogels. Zo gedijt hier de zeldzame Magpie Robin en tussen november en maart kunt u getuige zijn van het aan land komen van de hawkbill-turtles. Deze bedreigde zeeschildpadden hebben Cousine Island gekozen als één van hun broedplaatsen. Als het Hof van Eden bestaat, dan komt Cousine wel heel dicht in de buurt!

Denis Island

Denis Island ligt op de noordelijke grens van de binneneilanden van de Seychellen, ongeveer een half uur vliegen vanaf Mahé. Denis Island is een privé eiland waar eenvoud, comfort, plezier en ontspanning hand in hand gaan. Daarnaast staat Denis Island bekend als één van de beste duiklocaties van de Seychellen en worden hier regelmatig records gebroken als het gaat om diepzeevissen; grote tonijnen en marlijnen zijn hier geen uitzondering.

Een verblijf op Denis Island is dan ook een genot: de mooiste ivoorkleurige stranden, helderblauw water en het geluid van de oceaan op de achtergrond. Een prachtige locatie voor mensen die rust en privacy zoeken en omringd willen zijn door de schoonheid van de natuur. Denis Island: voor romantici een absolute must, maar ook voor duikliefhebbers en diepzeevissers een eldorado!

Desroches Island

Desroches is een vlak koraaleiland, begroeid met palmbomen. Het ligt op ca. 240 kilometer afstand ten zuidwesten van Mahé en heeft een kokosplantage en wat kleine agrarische bedrijfjes. Behalve de eindeloos witte stranden is het onderwaterleven de grootste attractie van het eiland. Volgens kenners behoren de koraalriffen rond Desroches tot de beste duikgebieden voor alle niveau’s in de hele Indische Oceaan, met tunnels, canyons, chimneys en grotten. Een paradijs voor duikers van alle niveaus.

Frégate Island

Dit kleine granieteiland ligt ten zuidoosten van Mahé en is een exclusief paradijs voor natuurliefhebbers. De zeven hagelwitte stranden, her en der bezaaid met enorme granietblokken, bieden veel ruimte en privacy voor het select aantal gasten. Frégate Island is op dit moment - samen met North Island - de meest exclusieve bestemming in de Seychellen en behoort wereldwijd tot de top. Het eiland is bij uitstek geschikt voor reizigers met een drukke leven die tijdens hun vakantie op zoek zijn naar rust, privacy, uitstekende service én van de natuur houden.

North Island

Het ultieme droomeiland voor iedereen die op zoek is naar privacy en ‘barefoot luxury’. Ooit was dit granieteiland de moestuin voor het 32 km zuidelijk gelegen Mahé. Nu tracht men het eiland in de oorspronkelijke staat te herstellen. Een ecologisch hoogstandje! Er heerst een zeer ongedwongen en informele sfeer op het eiland. Een dresscode kent men niet, u loopt de hele dag op blote voeten!

Silhouette Island

Dit ongerepte granieteiland is het derde grootste eiland van Seychellen. De hagelwitte starnden en flora en fauna zijn hier adembenemend. Op Silhouette Island lijkt het leven zich nog af te spelen in de vorige eeuw. De eilandbewoners oogsten kokosnoten, kaneel, koffie, avocado’s en tabak. Hoewel het eiland slechts 25 km² groot is, biedt het een grote verscheidenheid aan planten-, bomen-, en diersoorten en heeft het een reservaat voor reuzenschildpadden. Vanaf de wilde, verlaten kusten heeft u een prachtig uitzicht op het met koralen en schelpen bedekte strand. Per helikopter vliegt u in ca. 15 minuten vanaf Mahé naar Silhouette, een boottocht duurt ca. 45 minuten.