Treinen in Tanzania

Er rijdt een aantal treinen in Tanzania (bijvoorbeeld op het traject Dar es Salaam - Dodoma - Kigoma of de TAZARA lijn van Dar es Salaam naar Zambia), maar voor de reiziger die enige mate van comfort en veiligheid zoekt adviseren we daar geen gebruik van te maken. De rails zijn vaak beschadigd, treinen zijn vaak vies, heet, onveilig en vol en de reistijden zijn lang. Tussen de grote steden kunt u vliegen en naar de lodges in de natuurparken kunt u met kleine chartervliegtuigen vliegen. Bovendien rijden er redelijk comfortabele touringcars tussen Arusha en Dar es Salaam, die meestal sneller, comfortabeler en veiliger zijn dan de trein.

Waarschuwing

In het openbaar vervoer, zoals de beruchte ’matatu’s’ (kleine taxibusjes waar zoveel mogelijk passagiers in worden gepropt) en treinen, loopt u een verhoogde kans beroofd te worden. Tevens vinden er regelmatig berovingen plaats op verzamelplaatsen van openbaar vervoermiddelen (Dar es Salaam trein- en busstation). U maakt ook kans gedrogeerd te worden waarna u van uw spullen wordt beroofd.

Mocht u besluiten om gebruik te maken van openbaarvervoermiddelen in Tanzania, dan wordt u ontraden waardevolle objecten - waaronder dure camera’s, smartphones en ‘moneybelts’ - zichtbaar te dragen of bij u te hebben, tenzij het absoluut noodzakelijk is.