Namaqualand

Namaqualand is de droge noordwesthoek van de Northern Cape. Het gebied strekt zich uit langs de Atlantische westkust, van de Olifants Rivier (ten noorden van de Cederbergen in de Western Cape) tot aan de Oranje Rivier (bij de grens met Namibië). Aan de oostzijde gaat het gebied over in de Groot Karoo (Hantam Karoo).

Namaqualand is een dor heuvelachtig gebied, dat in het voorjaar – door de lichte regens en dauw – verandert in een zee van wilde bloemen. Het is een dunbevolkt gebied met weinig wegen of dorpen. Vooral buiten het bloemenseizoen kunt u door dit gebied voor uren rijden, zonder een sterveling tegen te komen.

De precieze periode van het bloemenseizoen varieert met de regens, maar ligt tussen begin augustus en eind oktober. Ook varieert de hoeveelheid bloemen van plaats tot plaats per jaar. Er zijn meer dan 4000 wilde plantensoorten geteld. Langs de hoofdweg N7 van Garies naar Springbok is doorgaans een goede plek om een bloemenzee te zien. Andere populaire plekken zijn het Namaqualand NP (75 km ten westen van Springbok) en Goegap NR (15km ten oosten van Springbok).