Northwest

De North West Province ligt ver weg van het alledaagse Zuid-Afrikaanse leven en heeft een schilderachtig landschap met golvende velden met maïs en zonnebloemen en uitgestrekte vlaktes met Afrikaanse bush. Het is een vrij rustige omgeving in het westen van de Magaliesberg Range. Er liggen enkele malariavrije wildreservaten, zoals het Madikwe Wildereservaat waar je de op één na grootste olifantenpopulatie kunt zien. De ’Sun-kissed’ North West Province kent oude culturen en dorpen, zoals het historische Mafikeng. Maar deze provincie doe je vooral aan vanwege de prachtige natuur, zoals in het Pilanes National Park, en de kans de Big Five te spotten. Er is één grote uitzondering in het idyllische landschap: Sun City. Deze fonkelende ’stad die nooit slaapt’ staat vol met hotels, casino’s, hotels, winkels, restaurants, bars en ander amusement.

Klimaat

De zomers van North West Province zijn heet met temperaturen tussen de 22ºC en de 34ºC. Er vallen dan korte, flinke regenbuien. In de winter varieert de temperatuur sterk van 20ºC overdag tot koude nachten van 2ºC.

Steden

Sun City wordt international gezien al een van de grootste attracties van Zuid-Afrika. In deze glitterende stad kan ‘iedereen’ zich vermaken. Top punt van al het kitsch in de stad is The Palace of the Lost City, een gigantisch entertainmentcomplex. Mafikeng is een levendig, prettig stadje en de provinciale en commerciële hoofdstad van North-West Province. Het Mafikeng Museum is een van de beste musea van het land.