Sun City

Sun City wordt international gezien al een van de grootste attracties van Zuid-Afrika. In deze glitterende stad kan ‘iedereen’ zich vermaken. Dit entertainmentcomplex van 20 km² staat vol met superluxe, fonkelende hotels, casino’s, een computergestuurde bingohal, restaurants, winkels, theaters en disco’s. In de Superbowl vinden vaak grote evenementen plaats zoals bokswedstrijden, miss verkiezingen en rockconcerten. Het landschap is volledig aangepast naar de behoeftes van de fortuinzoekers die hier komen: er liggen zwembaden, ‘stranden’, golfbanen en is er een jungle van 25 ha nagebouwd.

In de Valley of the Waves groeien 22 soorten vegetatie en vindt er om het uur een soort ‘nep aardbeving’ plaats waardoor de grond heen en weer schudt. Dit moet de bezoeker bewust maken van de locatie van Sun City: het hart van een oude vulkaan waar ooit nomaden een prachtige stad hadden gebouwd, maar die door een aardbeving is verwoest. Er is dus genoeg om te doen, te bekijken en je over te verbazen in Sun City.

Accommodaties in Sun City

The Palace of the Lost City Hotel | Impala Tours

The Palace of the Lost City Hotel

Alle 336 kamers en suites zijn prachtig ingericht. Het hotel heeft twee buitenzwembaden, een tropische tuin vol waterpartijen en een eigen loopbrug naar de Valley of Waves. U heeft de keuze uit meerdere restaurants en activiteiten.

Lost City

Toppunt van al de kitsch hier is The Palace of the Lost City: een gigantisch entertainmentcomplex en dé plaats wanneer je op zoek bent naar een luxe, overdadige verwennerij. De vormgeving van het de Lost City moet de oude Afrikaanse cultuur symboliseren, maar eigenlijk heeft het net zoveel overeenkomsten als Disneyland Parijs met Frankrijk.

Lang was gokken verboden in Zuid-Afrika. Maar Sun City, gebouwd in de jaren ’70 door multimiljonair Sol Kerzner, behoorde tot de pseudo-republiek Bophuthatswana. In deze republiek werd de Tswana-stam door de blanke overheid ’gedumpt’. Het was de enige plek waar gokken legaal was. Lang stond deze plek bekend om de excessen van blanke Zuid-Afrikanen.

Tegenwoordig is Sun City toegankelijk voor zowel iedereen en komen er zowel blanken, zwarten en Aziaten op af op zoek naar geluk. Sun City ligt in het noorden van North-West Province en ligt aan de R565. Het is vanuit Johannesburg ongeveer twee uur rijden via de N4 Rustenburg en Boshoek.