Madikwe Game Reserve

Het Madikwe Game Reserve is nummer vier op de ranglijst van grootste game reserves in Zuid-Afrika en een van de geheimen van het land. In 1991 werd het reservaat opgericht. Niet alleen om het wildlife te beschermen, maar ook voor de werkgelegenheid van de lokale bevolking en om een mooie omgeving voor hen te creëren.

Met het gigantische project Operation Phoenix werden meer dan 10.000 dieren naar het gebied gebracht. Deze dieren behoorden ooit tot de inheemse fauna van dit gebied, maar werden vrijwel uitgeroeid door de jacht en het aanleggen van boerderijen. Het project duurde maar liefst zeven jaar en de dieren werden uit verschillende regio’s van zuidelijk Afrika gehaald.

Tegenwoordig leeft zelfs de Big Five in het Madike Game Reserve. Daarnaast vind je er alle andere belangrijke soorten wildlife en nog eens meer dan 350 soorten vogels. Het landschap kenmerkt zich door uitgestrekte grasvelden, bossen, rotsachtige heuvels en bergen. Het is een prachtig, nauwelijks ontdekt park in een unieke, bijna mythische omgeving en een goed alternatief voor het vrij drukke Kruger National Park.

Het Madikwe Game Reserve is malariavrij en erg toegankelijk voor kinderen. Je moet er wel minstens een nachtje blijven logeren dus je zult van tevoren accommodatie in een van de lodges of kampeerterreinen moeten reserveren. Het Madikwe Game Reserve ligt in het uiterste noorden van North-West Province en is te bereiken via de R49 en de R510 van Rustenburg, of de R505 van Zeerust.

Accommodaties in het Madikwe Game Reserve

Madikwe Safari Lodge | Impala Tours

Madikwe Safari Lodge

Gelegen tussen glooiende heuvels, met uitzicht op vlaktes vol wilde dieren, bevinden zich drie aparte lodges; Lelapa Lodge (12 suites), Kopano en Dithaba Lodge (beide 4 suites). Alle suites hebben een open haard, grote glazen deuren en een groot terras met een plunge pool.

Jaci's Safari Lodge | Impala Tours

Jaci's Safari Lodge

Deze kleurrijke lodge heeft twee exclusieve starbed suites (met een 2de bed op het terras voor een nacht onder de sterrenhemel), zes luxe tent suites en twee familie suites. U kunt hier een authentieke safari-ervaring verwachten, inclusief dineren bij het kampvuur!