Vluchten naar Afrika

Internationale vluchten naar Afrika

Onze reisbestemmingen in Afrika liggen op ongeveer 10 tot 12 uur vliegen van Schiphol. De KLM vliegt direct naar Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika. Sommige luchtvaartmaatschappijen - zoals South African Airways en Air Namibia - vliegen via Londen of Frankfurt naar uw bestemming in Afrika. Emirates vliegt via Dubai. Hierdoor moet u een extra overstap maken.

De keuze van de vluchten is vaak afhankelijk van het vliegtarief, de vliegroute, de reistijd, de beschikbaarheid en de kwaliteit van de luchtvaartmaatschappij. Bij reserveringen zorgen wij ervoor dat de aansluiting tussen vluchten niet onnodig lang duurt, maar ook dat deze niet te krap is (bijvoorbeeld bij wisseling van terminal). Ook bij aansluitingen in Afrika tussen binnenlandse en internationale vluchten is uiterste zorg geboden. Soms kan een extra overnachting bij de luchthaven verstandig zijn. Onze ervaring wijst u de weg.

Onderstaand vermelden we in het kort wat algemene informatie over vliegen naar Afrika. Bij de afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen vermelden we de vliegmogelijkheden.

Let op !!..  Impala Tours is IATA agent en kan technisch gesproken alle internationale en binnenlandse vluchten aanbieden. Maar vanwege onze specialiteit als maatwerk specialist verkopen wij vliegtickets alleen in combinatie met een landarrangement.

Discount Tickets: Elk van de vermelde luchtvaartmaatschappijen brengt scherpgeprijsde retourtickets uit, die in combinatie met een landarrangement moeten worden geboekt. Het tarief is sterk afhankelijk van de voorwaarden. Dit is meestal de voordeligste manier om naar Afrika te vliegen.

Luchthavenbelasting: Voor het gebruik van luchthavenfaciliteiten betaalt u belasting. Veelal wordt deze belasting door ons vooraf bij uw reissom afgerekend, maar de belasting voor sommige luchthavens dient terplaatse te worden betaald. Hier hebben we geen invloed op.

Vluchttoeslagen: We hebben in alle aanbiedingen de luchthavenbelastingen en vluchttoeslagen opgenomen, voor zover bekend op moment van publicatie. Tevens berekenen we deze belastingen en toeslagen op moment dat we een offerte uitbrengen, u ziet ze apart gespecificeerd staan.

Deze belastingen en toeslagen hebben de neiging om constant te veranderen, ondermeer ten gevolge van wijzigingen in wisselkoersen, brandstofprijzen en overheidsbeleid. Bij de aanbiedingen staat steeds het bedrag vermeld van de luchthavenbelastingen en vluchttoeslagen, dat in de aanbieding is inbegrepen. Bij offerte aanvraag of boeking kan blijken dat dit bedrag is gewijzigd – op de offerte zal altijd het dan geldende bedrag worden vermeld.

Upgrading: Mischien heeft u wel eens gehoord van de term "upgrading". Hiermee wordt de optie bedoeld om een gedeelte of de hele route Business Class te vliegen. De voordelen van Business Class ten opzichte van Economy Class zijn ondermeer 30% ruimere stoelen, 30% meer beenruimte, bijna 180 graden slaapstand van de stoelen, geluidsarme cabine (bijv. voorin of bovenin de Boeing 747), persoonlijk televisiescherm, uitgebreider assortiment maaltijden en dranken. Resultaat is dat u uiteindelijk uitgeruster aankomt en daardoor dus meer rendement haalt uit uw vakantie.

Grofweg kost een Business Class ticket naar de bestemmingen in Afrika tussen de 2500 en 4000 euro. Maakt u gebruik van een upgrade mogelijkheid, dan betaalt u slechts een toeslag op uw Economy Class ticket van 600 tot 1500 euro. Dit bespaart dus flink.

Gezondheid: De meeste mensen zijn fit genoeg om te vliegen, maar sommige passagiers verdienen bijzondere aandacht omdat hun gezondheidsprobleem verergert onder invloed van hoogte, hypoxie (verminderde zuurstofspanning in de weefsels), spanningen, het sjouwen met bagage, afwijkend klimaat en voeding en andere reisgerelateerde problemen.

Bedenk dat de medische voorzieningen in het land van bestemming minder goed kunnen zijn dan u thuis gewend bent, vooral op afgelegen bestemmingen en in ontwikkelingslanden. U kunt dergelijke bestemmingen beter mijden als u in verwachting bent of als uw gezondheidstoestand vereist dat u op korte termijn een beroep moet kunnen doen op moderne gezondheidszorg. Als u een avontuurlijke vakantie onderneemt, overtuig u er dan van dat er op uw bestemming voldoende faciliteiten zijn voor spoedeisende hulp.

Als u onlangs wegens ziekte of ongeval in een ziekenhuis opgenomen bent geweest, of recentelijk bent geopereerd, adviseren wij u voor vertrek contact op te nemen met ons kantoor. We kunnen u verzoeken gegevens over uw toestand op een formulier in te vullen, aan de hand waarvan de geneeskundige dienst van de airline kan bepalen of er voor u speciale voorzorgsmaatregelen of diensten vereist zijn.

Als u aan een ziekte lijdt die ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt, kunt u tijdens het vliegen problemen ondervinden door de ijlere lucht in de cabine. Raadpleeg vooraf uw eigen arts. Uw arts kan contact opnemen met onze geneeskundige dienst om uw geval verder te bespreken, in het bijzonder wanneer het nodig wordt geacht dat u onderweg extra zuurstof krijgt.

Als u lijdt aan stabiele angina en slechts af en toe een aanval krijgt, kunt u zonder problemen reizen. U kunt eventueel een rolstoel bestellen voor gebruik op de luchthaven. Als u last heeft van instabiele angina, of wanneer u gedurende het laatste half jaar een hartaanval heeft gehad, verzoeken wij u uw arts te vragen contact op te nemen met de geneeskundige dienst om uw reis vooraf te bespreken.

We raden u aan voor vertrek uw eigen arts te raadplegen als u enige twijfel heeft over uw gezondheidstoestand.

Bagage: De internationale regel voor lijndiensten is dat u op vluchten naar en van Afrika 20 kg bagage per persoon mag meenemen. Op de binnenlandse vluchten in de Afrika mag u vaak maar 10 kg per persoon meenemen (vooral bij fly-in safaris). Onze agenten kunnen veelal zorg dragen voor tijdelijke opslag van uw koffer terwijl u bijvoorbeeld de buiteneilanden bezoekt.