Vliegen met Air Namibia

Air Namibia is een nationale luchtvaartmaatschappij van Namibië met als thuisbasis Windhoek. Air Namibia vliegt 5 x per week in ongeveer 10 uur van Frankfurt direct naar de hoofdstad Windhoek. Sinds 2005 vliegt Air Namibia ook tweemaal per week direct tussen London Gatwick en Windhoek. Vanwege het feit dat er nauwelijks tijdsverschil is hebben de meeste bezoekers geen last van jetlag.

Geschiedenis

Air Namibia is opgericht in 1947 als South West Air Transport door de Zuid-Afrikaanse regering welke na de Tweede Wereldoorlog namens de VN het mandaat voerde over Namibië (Zuidwest Afrika). In 1959 werd de naam gewijzigd in Suidwes Lugdiens na een fusie met Orox Aviation. Na de onafhankelijkheid in 1990 werd de maatschappij omgedoopt in Namib Air. Na een nieuwe reorganisatie in 1991 en overname van 40% door SA Airlink werd de huidige naam Air Namibia in gebruik genomen.

Vliegverbindingen

Air Namibia voert lijnvluchten uit binnen en buiten Namibië. Internationaal vliegt Air Namibia van London, Frankfurt, Kaapstad, Johannesburg, Luanda, Maun en Victoria Falls naar Windhoek. Binnenlands vliegt Air Namibia tussen Windhoek, Luderitz, Mpacha, Ondangwa, Oranjemund en Walvisbaai.

 

Vloot

De vloot van Air Namibia voor internationale bestemmingen bestaat uit:

 • 2 Airbus AB340-300
 • 2 Boeing B737-200

Daarnaast zijn er een aantal kleinere toestellen voor binnenlandse vluchten.

Luchthavenbelastingen en tickettoeslagen

De totale ticketprijs bestaat - naast het vliegtarief (afhankelijk van uw vliegroute en boekingsklasse) - uit bijkomende kosten, zoals luchthavenbelastingen, milieuheffingen, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen. Deze bijkomende kosten zijn over het algemeen duurder bij een langere vliegroute of bij een vliegroute met meerdere overstappen of stopovers.

De vliegtarieven - zoals deze door luchtvaartmaatschappijen worden vastgesteld - zijn exclusief luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen en reserveringskosten. De volgende ticket toeslagen gelden als indicatie:

 • Luchthavenbelastingen, milieuheffingen, brandstoftoeslag en veiligheidstoeslagen voor een Namibië reis (met vliegbestemming Windhoek) vanaf Frankfurt, op basis van Air Namibië ± € 375 per ticket.
 • Luchthavenbelastingen, milieuheffingen, brandstoftoeslag en veiligheidstoeslagen voor een Namibië reis met een binnenlandse doorverbinding vanaf Frankfurt, op basis van Air Namibia ± € 475 per ticket.
 • Luchthavenbelastingen, milieuheffingen, brandstoftoeslag en veiligheidstoeslagen voor een Zuid-Afrika, Zambia, Zimbabwe of Botswana reis vanaf Frankfurt, op basis van Air Namibia ± € 475 per ticket. Bij de deze reizen stapt u op de luchthaven van Windhoek over. Vervolgens vliegt u met Air Namibia van Windhoek naar Johannesburg, Kaapstad, Livingstone, Victoria Falls of Maun. Door deze extra vlucht vallen de ticket toeslagen ongeveer € 100 per ticket hoger uit.

Uiteraard streven we ernaar voor uw reisroute het voordeligste vliegtarief toe te passen. Dit tarief is afhankelijk van de volgende keuzes:

 • Luchtvaartmaatschappij (bijv. Air Namibia)
 • Vliegroute (bijv. Frankfurt - Windhoek - Frankfurt)
 • Vliegtuigklasse (bijv. ’economy class’)
 • Comforttoeslag (bijv. voor zitplaats met meer beenruimte)
 • Vertrekdatum en terugreisdatum
 • Beschikbaarheid (bijv. boekingsklasse ’B’)
 • Ticketvoorwaarden (bijv. ’non refundable’ en ’non changeable’)

Onze verkopers zijn zeer bedreven in het zoeken naar het beste tarief voor uw reisplan. Als IATA agent kunnen we in principe alle beschikbare vluchten boeken. Op basis van uw reiswensen brengen we daarom graag voor uw reisplan een vrijblijvende offerte uit. De ticketprijzen die wij - als specialist - hanteren zijn vaak goedkoper dan die u bij de meeste internetaanbieders aantreft, maar gelden altijd in combinatie met een landarrangement.

De bijkomende kosten vormen een steeds groter deel van de ticketprijs en hebben bovendien de neiging sterk te variëren, afhankelijk van de olieprijzen, wisselkoers (usd/euro) en de politiek. De definitieve ticketprijs (incl. dus deze bijkomende kosten) wordt vastgesteld op het moment van ticket afgifte.

Ticketprijsbepaling

Op moment van offerte maken berekenen we de totale ticketprijs, dus op basis van de dan geldende belastingen, heffingen en toeslagen. Dat is dus een momentopname, de daadwerkelijke bijkomende kosten op moment van boeking of ticket afgifte kunnen dus afwijken.

Standaard berekenen we 7 weken voor vertrek opnieuw deze bijkomende ticketkosten uit. Als deze meer dan 5% afwijken (omhoog of omlaag) passen wij de totale ticketprijs aan, in het geval dat de afwijking minder dan 5% is geldt de ticketprijs zoals bij deze bij de reisboeking is vermeld.

Wij bieden een mogelijkheid aan, om deze onzekerheid over wijziging van de ticketprijs te vermijden. U dient dan bij boeking - naast de 15% aanbetaling op de reissom (volgens ANVR voorwaarden) - tevens de totale ticketprijs te voldoen. Wij zullen dan bij boeking meteen het ticket gaan printen, waardoor er geen wijzigingen meer kunnen optreden in de bijkomende ticketkosten.