Walvisbaai

Walvis Bay is gelegen aan kust van Namibië, geheel in Zuid-Afrikaanse stijl. Walvisbaai ligt net boven Swakopmund, tussen de woestijn met de zandduinen en de Atlantische Oceaan met de unieke kustlijn.

Amerikaanse walvisjagers ontdekten deze diepe baai, de enige natuurlijke haven van Namibië. Door de strategische ligging, halverwege de Namibische kustlijn en direct toegang tot de meest gebruikte zeevaartroutes, zijn de Engelsen en later de Zuid-Afrikanen deze baai als commerciële haven gaan gebruiken.

Net buiten Walvisbaai ligt de hoogste zandduin (Dune 7) in dit gebied. Voor iedereen is het een uitdaging om de metershoge (+/- 325 meter) duin te beklimmen. Bovenop de zandduin heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving van Walvisbaai. Ook treft u hier de Welwitschia Mirabilis aan, dit is een bijzondere woestijnplant die tot 2000 jaar oud kan worden.

Walvis Bay Lagoon is één van de grote bezienswaardigheden van Walvisbaai. De omgeving van de lagune is een beschermd natuurgebied waar u een groot aantal vogels kunt spotten. Denk bijvoorbeeld aan flamingo’s, pelikanen en pinguïns, die er afhankelijk van het seizoen verblijven. De natuurlijke schoonheid van het water, de rust, en de duizenden flamingo’s die samenkomen op de vruchtbare wetlands, is een bezoek aan Walvis Bay zeker de moeite waard.