Erindi Private Game Reserve

Het Erindi Private Game Reserve is een malariavrij natuurgebied van 71.000 ha met een zeer gevarieerd landschap, van bergen tot savanne tot open grasland. In het natuurgebied leven meer dan 12.000 wilde dieren, waaronder verschillende bijzondere en met uitsterven bedreigde diersoorten. Wild - zoals de leeuw, cheeta, luipaard, bruine hyena, olifant, giraffe, nijlpaard, krokodil, wilde hond, serval kat, veel verschillende herten, baviaan, struisvogel en zebra - loopt vrij door het park heen.

Het Erindi Private Game Reserve ligt in het noordwesten van Namibië, tussen de steden Okahandja, Otjiwarongo en Omaruru. Erindi betekent ’De Plaats van het Water’ in de lokale Herero taal. Erindi ligt 176 km van Windhoek.

Het landschap in Erindi is zeer gevarieerd, van bergen tot savanne tot open grasland. Omdat het in een malariavrij gebied ligt, is dit natuurpark zeer geschikt voor een safari-belevenis als u met kinderen reist. Het gebied vormde het decor van de tv-serie ’Into the pride’ (Animal Planet), waar een leeuwenkenner het gebied in gaat voor 6 maanden om zo de leeuwen in het reserve beter te leren kennen.

Sinds 2007 is er een opvangproject voor luipaarden gaande in het reserve. Luipaarden zijn op onze planeet één van de meest bedreigde diersoorten - omdat hun leefgebied in Afrika steeds verder wordt verkleind. In 2007 is de vangst en collaring (aanbrengen van een halsband met een klein zendertje) van luipaarden op Erindi Game Reserve begonnen. Er zijn ondertussen 5 luipaarden uitgerust met een halsband, waardoor inzicht wordt gekregen over de leefgewoonten van deze dieren. Maar daardoor is het ook mogelijk om deze dieren op te sporen en ze tijdens een safari te laten zien.Er ligt slechts één safarilodge in Erindi Private Game Reserve, maar in de nabije toekomst komen er meerdere accommodaties in het gebied bij zo alle type reizigers te kunnen ontvangen.