Erongo Regio

De Erongo Regio ligt in het noordwesten van Namibië. De naam Eronga is afkomstig van het Erongo gebergte, dat bekend staat bekend om haar kleurrijke vulkanische landschappen, met markante rotsformaties en oeroude rotstekeningen. Swakopmund is de hoofdstad van de Erongo Regio, maar economisch gezien is vooral de havenstad Walvisbaai van belang. De Erongo Regio ligt ten noorden van de Namib Desert - het beroemde Namib Naukluft National Park ligt gedeeltelijk in Erongo. De streek strekt zich in het oosten uit tot aan Otjiwarongo, en in het noorden grenst het aan Damaraland en Etosha. Nama en Damara zijn de officiële talen van dit gebied.

Het gebied rondom Swakopmund is opeens plezierig dicht bevolkt. In de zomermaanden kan het bovendien zeer druk worden door vakantiegangers. Toch is het klimaat rondom de twee steden hard. Zowel de Namib Desert in het achterland als de grillige en koude Atlantische Oceaan - aan de voet van de twee plaatsen - bieden harde natuurlijke omstandigheden. Rondom de plezierige huizen is dit te zien in het droge achterland. De oceaan draagt een steentje bij door de steden op veel ochtenden te voorzien van een dikke mistlaag die lang blijft hangen.

Naast Swakopmund en Walvisbaai zijn Omaruru en Karibib twee grote plaatsen in deze regio. Er liggen meerdere grote game reserves in het gebied, zoals het Erindi Game Reserve en het Erongo Wilderness Area. Verder is dit gebied ideaal voor vogelliefhebbers.

Erongo Mountain Nature Conservancy

Dit 200.000 hectare grootte gebied is één van de meest gevarieerde gebieden van Namibië. Uiteraard kunt u veel wild zien in dit natuurreservaat, maar daarnaast kunt u er ook cultuur opdoen en rotstekeningen en prehistorische artefacts bezichtigen.De meest opvallende rotstekeningen zijn bij Paula Cave. Hier was in de oudheid een nederzetting te vinden. Het is een overhangende cliff en vanaf hier zijn er prachtige vergezichten over het landschap. Aan de achterkant van de grot vindt u talloze rotstekeningen gemaakt door de Bushman. Een andere grot waar bijzondere rots tekeningen zijn gevonden is Philipp’s Cave, hier vindt onder andere rotstekeningen van de witte olifant. De grotten zijn een populaire picknickplaats voor toeristen. U heeft een 4WD auto nodig om bij de Paula Cave te komen. Philipp’s Cave kunt u alleen te voet bereiken.

Er leven in het Erongo Mountain Nature Conservancy olifanten, giraffen, zebra’s, antilopen, luipaarden en bruine hyena’s. In de Conservancy probeert men ook dieren die al jaren niet meer te vinden zijn in het gebied terug te brengen, zoals de zwarte impala en de zwarte neushoorn. In Erongo Mountain Nature Conservancy vindt u meerdere (bijna) uitgestorven diersoorten, zoals de Angolon dwerg python, de rockrunner, Ruppell’s papegaai en de Hartmann’s zebra. U heeft een permit nodig om dit gebied binnen te komen.