Vliegen met Air Seychelles

Air Seychelles is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Seychellen. Het bedrijf heeft als thuisbasis Seychelles International Airport, vlakbij de stad Victoria op het hoofdeiland Mahé. Air Seychelles verzorgt vluchten tussen de verschillende eilanden van de Seychellen en internationale vluchten. Op het internationale netwerk exploiteert Air Seychelles een vloot van Boeing 767’s en bestaat er de keuze uit Pearl Class (Business Class) en Economy class.

Geschiedenis

De luchtvaartmaatschappij werd op 15 september 1977 opgericht als "Seychellen Airlines" in september 1978 werd de naam veranderd in de huidige. Ze begon in 1983 met internationale routes naar Frankfurt en Londen. De luchtvaartmaatschappij is volledig in handen van de overheid van de Seychellen en telt 663 medewerkers.

Bestemmingen

Air Seychelles vliegt op de volgende bestemmingen: Op Johannesburg, Mahé, Mauritius, Praslin, Singapore, Malé, Frankfurt, Londen, Milaan, Moskou, Parijs, Rome en Zürich.

Vloot

De vloot van Air Seychelles bestaat uit de volgende toestellen: 2 Boeing 767-200ER’s, 3 Boeing 767-300ER’s, 2 Shorts 360-300’s en tot slot 3 De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter-300’s. Het bedrijf heeft een order uitstaan voor 2 Boeing 787’s.

Bagage

U kunt als economy passagier 20 kg bagage meenemen plus 7kg cabine bagage.

Huwelijksreis

Bij Air Seychelles krijgt de bruid een korting van 25% op de vlucht in het laagseizoen (31 december 2009 t/m 31 maart 2010, 11 april t/m 12 juli 2010, 16 augustus t/m 23 oktober en 29 t/m 31 oktober 2010).

Luchthavenbelastingen en tickettoeslagen

De totale ticketprijs bestaat - naast het vliegtarief (afhankelijk van uw vliegroute en boekingsklasse) - uit bijkomende kosten, zoals luchthavenbelastingen, milieuheffingen, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen. Deze bijkomende kosten zijn over het algemeen duurder bij een langere vliegroute of bij een vliegroute met meerdere overstappen of stopovers.

De vliegtarieven - zoals deze door luchtvaartmaatschappijen worden vastgesteld - zijn exclusief luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen en reserveringskosten. De volgende ticket toeslagen gelden als indicatie:

  • Luchthavenbelastingen, milieuheffingen, brandstoftoeslag en veiligheidstoeslagen voor een Seychellen reis (met eindbestemming Victoria op het eiland Mahé) vanaf Amsterdam, op basis van Air Seychelles ± € 375 per ticket.
  • Luchthavenbelastingen, milieuheffingen, brandstoftoeslag en veiligheidstoeslagen voor een Zuid-Afrika reis met een binnenlandse doorverbinding vanaf Amsterdam, op basis van Air Seychelles ± € 475 per ticket.
  • Luchthavenbelastingen, milieuheffingen, brandstoftoeslag en veiligheidstoeslagen voor een Mauritius reis of Reunion reis vanaf Amsterdam, op basis van Air Seychelles ± € 475 per ticket. Bij de deze reizen stapt u op de luchthaven van Victoria over. Vervolgens vliegt u met Air Seychelles van Victoria naar Mauritius of Reunion. Door deze extra vlucht vallen de ticket toeslagen ongeveer € 100 per ticket hoger uit.

Uiteraard streven we ernaar voor uw reisroute het voordeligste vliegtarief toe te passen. Dit tarief is afhankelijk van de volgende keuzes:

  • Luchtvaartmaatschappij (bijv. Air Seychelles)
  • Vliegroute (bijv. Amsterdam - Victoria - Amsterdam)
  • Vliegtuigklasse (bijv. ’economy class’)
  • Comforttoeslag (bijv. voor zitplaats met meer beenruimte)
  • Vertrekdatum en terugreisdatum
  • Beschikbaarheid (bijv. boekingsklasse ’B’)
  • Ticketvoorwaarden (bijv. ’non refundable’ en ’non changeable’)

Onze verkopers zijn zeer bedreven in het zoeken naar het beste tarief voor uw reisplan. Als IATA agent kunnen we in principe alle beschikbare vluchten boeken. Op basis van uw reiswensen brengen we daarom graag voor uw reisplan een vrijblijvende offerte uit. De ticketprijzen die wij - als specialist - hanteren zijn vaak goedkoper dan die u bij de meeste internetaanbieders aantreft, maar gelden altijd in combinatie met een landarrangement.

De bijkomende kosten vormen een steeds groter deel van de ticketprijs en hebben bovendien de neiging sterk te variëren, afhankelijk van de olieprijzen, wisselkoers (usd/euro) en de politiek. De definitieve ticketprijs (incl. dus deze bijkomende kosten) wordt vastgesteld op het moment van ticket afgifte.

Ticketprijsbepaling

Op moment van offerte maken berekenen we de totale ticketprijs, dus op basis van de dan geldende belastingen, heffingen en toeslagen. Dat is dus een momentopname, de daadwerkelijke bijkomende kosten op moment van boeking of ticket afgifte kunnen dus afwijken.

Standaard berekenen we 7 weken voor vertrek opnieuw deze bijkomende ticketkosten uit. Als deze meer dan 5% afwijken (omhoog of omlaag) passen wij de totale ticketprijs aan, in het geval dat de afwijking minder dan 5% is geldt de ticketprijs zoals bij deze bij de reisboeking is vermeld.

Wij bieden een mogelijkheid aan, om deze onzekerheid over wijziging van de ticketprijs te vermijden. U dient dan bij boeking - naast de 15% aanbetaling op de reissom (volgens ANVR voorwaarden) - tevens de totale ticketprijs te voldoen. Wij zullen dan bij boeking meteen het ticket gaan printen, waardoor er geen wijzigingen meer kunnen optreden in de bijkomende ticketkosten.