Malawi & Zambia Explorer

22 dagen Luangwa dal & Noord- & Zuid-Malawi van/naar Lilongwe(ID: 32851)

Over de reis

Ontdek het warme hart van Afrika en het South Luangwa NP in Zambia. De veelzijdigheid van Malawi met de bergen, plateaus en het kolossale Lake Malawi en de rijke cultuur zullen u zeker aangenaam verrassen. In Zambia zult u versteld staan van de prachtige nationale parken en de ongelooflijk veelzijdige fauna. Deze reis biedt u de ideale gelegenheid om Afrika te ontdekken in een kleine groep met deskundige begeleiding.

 

Deze reis kunt u ook als individuele autorondreis boeken, of in deeletappes:

- 15 dagen South Malawi & Zambia (MZS, dag 1-15)

- 15 dagen Malawi Explorer (MW, dag 8-22)

In een oogopslag

  • 22 dagen begeleide reis in kleine groep
  • van/naar Lilongwe
  • min. 4, max. 12 pers.
  • ook in deeletappes boekbaar
Vanaf € 3.394 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Lilongwe (diner).

Transfer van de luchthaven naar de lodge. U ontmoet uw reisgezelschap en uw gids tegen 18.00 uur in de lodge voor een uitgebreide reisbespreking.

Overnachting: Overnachting Lilongwe Lodge.

Dag 2: Lilongwe - South Luangwa NP (volpension).

U rijdt richting Zambia via Mchinji en Chipata, de hoofdstad van de oostelijke provincie van Zambia. Namiddag ter vrije besteding. Geniet van een frisse duik in het zwembad en observeer vanaf het terras de wilde dieren die hier rondlopen.

Overnachting: 4 overnachtingen Luangwa Valley Lodge o.g.

Dag 3 - 5: South Luangwa NP (3x volpension).

Bij zonsopgang gaat u op uitgebreide safari in open terreinwagen. Beleef de uitbundige planten- en dierenwereld van het South Luangwa NP. Tijdens een optionele wandelsafari ligt de focus op de kleine dingen, diersporen, vogels, insecten en medicinaal gebruik van planten. Tijdens een van de namiddagen brengt u een bezoek aan een lokaal project. ’s Namiddags vertrekt u weer op safari. Na een ´sundowner´ in de bush steekt men de schijnwerper aan, want u keert in het donker terug. Het South Luangwa NP staat bekend om zijn uitstekende nachtsafarimogelijkheden.

Dag 6: South Luangwa NP - Dzalanyama Forest (volpension).

In de namiddag bereikt u het bosgebied. Tijdens een uitgebreide wandeling door het endemische woud en terwijl u de Mtsongololo bergen beklimt, heeft u talrijke mogelijkheden om de rijke vogelwereld te bewonderen.

Overnachting: 3 overnachtingen Dzalanyama Forest Lodge.

Dag 7: Dzalanyama Forest (volpension).

Maak kennis met het authentieke dorpsleven in Malawi. Wandel door het dorp, ontmoet lokale inwoners op de markt en leer hoe de bevolking maïsmeel maakt. Proef typisch Malawische maaltijden en drink zelf gebrouwd bier. De dorpsgemeenschap is super vriendelijk!

Overnachting:

Dag 8: Dzalanyama Forest (volpension).

Dag ter vrije besteding. Geniet van de rust in de veranda met uitzicht op het landschap. Of pik uw favoriete bewegwijzerde wandelpad uit (er zijn verschillende moeilijkheidsgraden). Hier begint vandaag de reis voor gasten die 15 dagen Malawi Explorer (MW) hebben geboekt.

Dag 9: Dzalanyama Forest - Bvumbwe (volpension).

Een pittoreske rit met veel interessante stops brengt u naar het Bvumbwe meer, net buiten Blantyre, het economische centrum van Malawi. Onderweg stopt u om het meer, de kleine marktjes, en de millennia oude rotsschilderingen te bewonderen. In het wildreservaat vindt u talrijke diersoorten.

Overnachting: 2 overnachtingen Game Haven.

Dag 10: Bvumbwe (volpension).

Op het programma staat o.a. een bezoek aan een theeplantage, waar u de verschillende stappen in theevervaardiging ziet. Achteraf kunt u natuurlijk proeven van de verschillende soorten thee.

Overnachting:

Dag 11: Bvumbwe - Cape Maclear (volpension).

In Zomba bezoekt u de levendige markt. Langs de noordelijke kustlijn doorkruist u het historische stadje Mangochi. Tegen de middag bereikt u de kaap.

Overnachting: 3 overnachtingen Cape Maclear Lodge o.g.

Dag 12: Cape Maclear (volpension).

Deze morgen start u een ontspannende dag varend met een boottocht van een hele dag naar een eiland. U hebt de mogelijkheid de onderwaterwereld al snorkelend te ontdekken. U kan ook per voet de eiland ontdekken.

Dag 13: Cape Maclear (halfpension).

Geniet vandaag van een dag aan het strand. Ga zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water en kom helemaal tot rust. Carpe diem! Niet-gemotoriseerde watersporten zijn inbegrepen.

Dag 14: Cape Maclear - Senga Bay (volpension).

Na slechts 2 uur rijden bereikt u Mua Mission. Dit centrum heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot het grootste culturele centrum van het land. In het bijhorende museum en in de houtsnij-werkplaats leert u veel bij over de mensen en cultuur van Malawi.

Overnachting: Overnachting Blue Waters Lodge o.g.

Dag 15: Senga Bay - Nkhotakota wildreservaat (volpension).

Het Kachenga Bush Camp ligt in een afgelegen stuk van het park. U geniet er mooie uitzichten. U komt aan voor lunchtijd, als de tijd het nog toelaat maakt u deze namiddag een korte wandeling. Gasten die 15 dagen Malawi & Zambia (MZS) hebben geboekt, reizen vandaag rechtstreeks terug naar Lilongwe.

Overnachting: Overnachting Rafiki Camp o.g.

Dag 16: Nkhotakota wildreservaat - Chintheche (volpension).

’s Morgens wandelsafari. Na het ontbijt reist u terug naar Lake Malawi. Geniet van een vrije middag in een prachtige baai aan het meer.

Overnachting: 2 overnachtingen Makuzi Beach Lodge.

Dag 17: Chintheche (halfpension).

Breng uw dag rustig aan het meer door. Er worden talrijke optionele activiteiten aangeboden, o.a. snorkelen, paardrijden, of een culturele tour door het dorp.

Dag 18: Chintheche - Nyika Plateau (volpension).

U rijdt verder naar het noorden, hoog de bergen in. Het Nyika plateau reikt tot een hoogte van 2.500 meter. In het grootste nationaal park van Malawi is er een overvloed aan wilde dieren, waaronder grote kuddes elanden.

Overnachting: 3 overnachtingen Chelinda Lodge.

Dag 19 - 20: Nyika Plateau (2x volpension).

Ontdek de natuur en de bergen tijdens begeleide safari’s en wandelingen in de bush. Optioneel kunt u ook tegen een toeslag een safari maken na zonsondergang om de nachtdieren te spotten.

Dag 21: Nyika Plateau - Viphya Plateau (volpension).

U verlaat het plateau en rijdt via Mzuzu naar het Viphya plateau. Onderweg zijn er veel uitgelezen fotomomenten. De lodge biedt (optioneel) heel wat spannende activiteiten aan, o.a. rappel en kanovaren.

Overnachting: Overnachting Luwawa Forest Lodge.

Dag 22: Viphya Plateau - Lilongwe (ontbijt).

De rit terug naar Lilongwe duurt ongeveer 3 uur. De reis eindigt in de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

32851

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • rondreis in safarivoertuig of minibus (afhankelijk van aantal deelnemers), overnachtingen (deels met gedeelde sanitaire voorzieningen), vermelde maaltijden en activiteiten, entreegelden nationale parken, Engelstalige reisbegeleider.

Exclusief

  • drankjes, fooien, visumkosten, optionele excursies.

Opmerking

Deze reis kunt u ook in twee kortere versies boeken, prijzen op aanvraag:

(1) South Malawi & Zambia Explorer (MZS)

dag 1-15

(2) Malawi Explorer (MW)

dag 8-22

 

Sommige maaltijden worden door uw reisbegeleider klaargemaakt. Niet alle accommodaties beschikken over een eigen badkamer.

Tegen een toeslag kunnen alle reizen ook worden gemaakt met 2 of 3 pers.