Bergen, safari, strand en couleur locale

14 dagen autorondreis door het zuiden en midden van Malawi van/naar Lilongwe (ID: 8776)

Over de reis

Deze autorondreis brengt u door het zuiden en midden van Malawi. Zo kunt u ten volle genieten van het warme hart van Afrika. Deze bestemming is bekend vanwege haar vriendelijke bevolking, de prachtige natuur en de kleine, authentieke dorpjes met verscheidene lokale markten. De wegen zijn over het algemeen goed en niet te druk, maar let wel op voor de vele voetgangers, fietsers, volgeladen trucks en eventuele putten in de weg.

In een oogopslag

  • 14 dagen autorondreis van/naar Lilongwe
  • 2 categorieën: standaard en superior
  • 4x4 voertuig incl. verzekering
Vanaf € 3.204 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Lilongwe ca. 30 km.

Aankomst op de luchthaven en transfer naar uw lodge. Indien mogelijk ontvangt u uw huurauto en routebeschrijving nog dezelfde middag of de volgende ochtend, afhankelijk van uw aankomsttijd. Voorzie hiervoor toch 1 à 2 uur.

Overnachting: Overnachting Africa House (STD) of Kumbali Country Lodge (SUP).

Dag 2: Lilongwe - Blantyre (ontbijt) ca. 370 km.

U rijdt over asfaltwegen zuidwaarts langs de grens van Mozambique naar de stad Blantyre. Onderweg komt u langs de Dedza pottenbakkerij, niet alleen bekend voor haar mooie potten; maar naar verluidt is hier de beste cheesecake in heel Malawi te verkrijgen! U rijdt langs diverse pittoreske dorpjes en marktjes en heeft een grandioos uitzicht op de lager gelegen Rift Valley. Ca. 6 u. rijden.

Overnachting: Overnachting Leslie Lodge (STD) of Protea Ryalls Hotel (SUP).

Dag 3: Blantyre - Majete wildreservaat (halfpension) ca. 80 km.

’s Ochtends kunt u nog wat tijd doorbrengen in Blantyre, alvorens u een prachtige rit maakt door Lower Shire Valley naar het Majete wildreservaat. Aan het einde van de middag kunt u deelnemen aan een eerste safari activiteit. Ca. 4 u. rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Thawale Lodge (STD) of Mkulumadzi Lodge (SUP).

Dag 4: Majete wildreservaat (volpension).

Het lang verwaarloosde Majete wildreservaat is nu een beschermd natuurgebied en herbergt na grootse hervestigingsprojecten vandaag weer een aanzienlijke verscheidenheid wilde dieren. O.a. olifanten, buffels, neushoorns en de zeldzame sabelantilopen hebben hier hun thuis. De meeste accommodaties zijn niet omheind, zodat de dieren vrij kunnen bewegen en soms tot in de lodge komen. Ontdek het park tijdens twee dagelijkse safari-activiteiten.

Dag 5: Majete - Mulanje (halfpension) ca. 150 km.

Via Blantyre rijdt u naar de Mulanje berg. Houd uw camera bij de hand want onderweg komt u langs theeplantages, die prachtige vergezichten opleveren. Vrije namiddag. Ca. 5 u. rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Kara O´Mula (STD) of Huntingdon Lodge (SUP, 1x lunch).

Dag 6: Mulanje (halfpension).

De hele dag genieten in de bergwereld met de 3.000 m hoge Mulanje, de hoogste berg van Malawi. Optioneel kunt u ook een gids boeken die u alle wetenswaardigheden over de omgeving kan vertellen. Tijdens de Superior reis verblijft u op een authentieke theeplantage en kunt u natuurlijk ook de theefabriek een bezoek brengen.

Dag 7: Mulanje - Zomba plateau (ontbijt) ca. 190 km.

In Zomba loont het de moeite om de levendige markt te bezoeken. U vindt hier alles van meubels tot appels en van verse vis tot fietsen. Het Zomba plateau ligt op 2.000 m hoogte en biedt een adembenemend uitzicht op de stad Zomba. De rest van de dag is ter vrije besteding. Er zijn talrijke uitzichtpunten om het landschap uit verschillende perspectieven te bewonderen. Ca. 4 u. rijden.

Overnachting: Overnachting Zomba Forest Lodge (STD, 1x diner) of KuChawe Inn (SUP).

Dag 8: Zomba plateau - Liwonde NP (halfpension) ca. 130 km.

U daalt vandaag terug af en rijdt verder noordwaarts, naar de vlakte waar het Liwonde NP zich bevindt. Onderweg naar de lodge kunt u al de eerste dieren spotten. In de namiddag maakt u uw eerste safari. Ca. 2 u. rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Mvuu Camp (STD) of Kuthengo Camp (SUP).

Dag 9: Liwonde NP (volpension).

De hele dag staat in het teken van vogels en wilde dieren. Het park staat bekend om een veelzijdige dierenwereld en is beslist één van de mooiste parken van het land. U kunt opteren voor een safari in een open terreinwagen, een begeleide wandelsafari of een aangename boottocht op de rivier. Tweemaal daags gaat u met een ervaren ranger de bush in.

Dag 10: Liwonde NP - Cape Maclear (halfpension) ca. 230 km.

Na uw laatste ochtendsafari rijdt u richting Lake Malawi naar Cape Maclear. Ontspannen middag aan het meer. Ca. 4 u. rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Chembe Eagles Nest (STD) of Pumulani Lodge (SUP, 1x lunch).

Dag 11: Cape Maclear (halfpension).

Nog een vrije dag om lekker te genieten van uw vakantie. U kunt gaan snorkelen of zeilen of maak een mooie boottocht. Kom helemaal tot rust en laat uw herinneringen de revue passeren.

Dag 12: Cape Maclear - Dzalanyama Forest (halfpension) ca. 265 km of Nankoma Island (halfpension) ca. 150 km.

Op weg naar Dzalanyama Forest of Senga Bay is het de moeite waard te stoppen bij de Mua Mission Station, de oudste missie van het land. Veel belangrijker is echter zijn betekenis als cultureel en ambachtelijk centrum. Ongeveer 100 houtsnijders worden hier tewerkgesteld. De boot van de lodge brengt je naar het eiland. Middag ter vrije besteding. Ca. 5 of 3 uur rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Dzalanyama Forest Lodge (STD) of Blue Zebra Island Lodge(SUP).

Dag 13: Dzalanyama Forest of Nankoma Island (halfpension).

Geniet de laatste dag volop van de prachtige natuur. Bij Dzalanyama Forest Lodge kun je de omgeving verkennen via verschillende wandelpaden of per mountainbike. Kajaks en snorkeluitrusting zijn gratis beschikbaar bij de Blue Zebra Island Lodge, en boottochten kunnen optioneel worden geboekt.

Dag 14: Dzalanyama Forest of Nankoma Island - Lilongwe ca. 80 km of 105 km (ontbijt).

Keer terug naar Lilongwe waar u uw huurauto inlevert. Daarna transfer naar de luchthaven. Ca. 2 uur rijden.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

8776

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • Toyota Double Cab (met onbeperkt aantal kilometers, satelliettelefoon & verzekering, 10% eigen risico). Koelbox en picknickset, overnachtingen (Standaard of Superior) met vermelde maaltijden, transfer van/naar luchthaven Lilongwe, safari-activiteiten volgens programma.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, entreekosten voor nationale parken.

Opmerking

Prijs voor 1-persoonskamer op aanvraag.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.