Bergen, safari, strand en couleur locale

13 dagen autorondreis door het zuiden en midden van Malawi van/naar Lilongwe (ID: 8776)

Over de reis

Deze autorondreis brengt u door het zuiden en midden van Malawi. Zo kunt u ten volle genieten van het warme hart van Afrika. Deze bestemming is bekend vanwege haar vriendelijke bevolking, de prachtige natuur en de kleine, authentieke dorpjes met verscheidene lokale markten. De wegen zijn over het algemeen goed en niet te druk, maar let wel op voor de vele voetgangers, fietsers, volgeladen trucks en eventuele putten in de weg.

In een oogopslag

  • 13 dagen autorondreis van/naar Lilongwe
  • 2 categorieën: standaard en superior
  • 4x4 voertuig incl. verzekering
Vanaf € 2.751 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Lilongwe ca. 30 km.

Aankomst op de luchthaven en transfer naar uw lodge. Indien mogelijk ontvangt u uw huurauto en routebeschrijving nog dezelfde middag of de volgende ochtend, afhankelijk van uw aankomsttijd. Voorzie hiervoor toch 1 à 2 uur.

Overnachting: Overnachting Mafumu Guesthouse (STD) of Latitude 13 (SUP).

Dag 2: Lilongwe - Blantyre (ontbijt) ca. 370 km.

U rijdt over asfaltwegen zuidwaarts langs de grens van Mozambique naar de stad Blantyre. Onderweg komt u langs de Dedza pottenbakkerij, niet alleen bekend voor haar mooie potten; maar naar verluidt is hier de beste cheesecake in heel Malawi te verkrijgen! U rijdt langs diverse pittoreske dorpjes en marktjes en heeft een grandioos uitzicht op de lager gelegen Rift Valley. Ca. 5 u. rijden.

Overnachting: Overnachting Leslie Lodge (STD) of Mount Soche Hotel (SUP).

Dag 3: Blantyre - Majete wildreservaat (halfpension) ca. 80 km.

’s Ochtends kunt u nog wat tijd doorbrengen in Blantyre, alvorens u een prachtige rit maakt door Lower Shire Valley naar het Majete wildreservaat. Aan het einde van de middag kunt u deelnemen aan een eerste safari activiteit (bij de Standard reis is deze safari optioneel). Ca. 2 u. rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Thawale Camp (STD) of Mkulumadzi Lodge (SUP).

Dag 4: Majete wildreservaat (volpension).

Het lang verwaarloosde Majete wildreservaat is nu een beschermd natuurgebied en herbergt na grootse hervestigingsprojecten vandaag weer een aanzienlijke verscheidenheid wilde dieren. O.a. olifanten, buffels, neushoorns en de zeldzame sabelantilopen hebben hier hun thuis. De meeste accommodaties zijn niet omheind, zodat de dieren vrij kunnen bewegen en soms tot in de lodge komen. Ontdek het park door op safari te gaan in uw eigen voertuig of boek een begeleide safari of wandeling bij de receptie van het Thawale Camp (optioneel). Bij de Superior categorie zijn dagelijks 2 safari’s inbegrepen.

Dag 5: Majete - Mulanje (halfpension) ca. 150 km.

Via Blantyre rijdt u naar de Mulanje berg. Houd uw camera bij de hand want onderweg komt u langs theeplantages, die prachtige vergezichten opleveren. Vrije namiddag. Ca. 3 u. rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Mulanje Likhubula Lodge (STD) of Huntingdon Lodge (SUP).

Dag 6: Mulanje (halfpension).

De hele dag genieten in de bergwereld met de 3.000 m hoge Mulanje, de hoogste berg van Malawi. Optioneel kunt u ook een gids boeken die u alle wetenswaardigheden over de omgeving kan vertellen. Tijdens de Superior reis verblijft u op een authentieke theeplantage en kunt u natuurlijk ook de theefabriek een bezoek brengen.

Dag 7: Mulanje - Zomba plateau (halfpension) ca. 190 km.

In Zomba loont het de moeite om de levendige markt te bezoeken. U vindt hier alles van meubels tot appels en van verse vis tot fietsen. Het Zomba plateau ligt op 2.000 m hoogte en biedt een adembenemend uitzicht op de stad Zomba. De rest van de dag is ter vrije besteding. Er zijn talrijke uitzichtpunten om het landschap uit verschillende perspectieven te bewonderen. Ca. 2,5 u. rijden.

Overnachting: Overnachting Zomba Forest Lodge (STD) of Ku Chawe Inn (SUP).

Dag 8: Zomba plateau - Liwonde NP (halfpension) ca. 130 km.

U daalt vandaag terug af en rijdt verder noordwaarts, naar de vlakte waar het Liwonde NP zich bevindt. Onderweg naar de lodge kunt u al de eerste dieren spotten. In de namiddag maakt u uw eerste safari. Ca. 2 u. rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Mvuu Camp (STD) of Kuthengo Camp (SUP).

Dag 9: Liwonde NP (volpension).

De hele dag staat in het teken van vogels en wilde dieren. Het park staat bekend om een veelzijdige dierenwereld en is beslist één van de mooiste parken van het land. U kunt opteren voor een safari in een open terreinwagen, een begeleide wandelsafari of een aangename boottocht op de rivier. Tweemaal daags gaat u met een ervaren ranger de bush in.

Dag 10: Liwonde NP - Cape Maclear ca. 230 km.

Na uw laatste ochtendsafari rijdt u richting Lake Malawi naar Cape Maclear. Ontspannen middag aan het meer. Ca. 4 u. rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Chembe Eagles Nest (STD, 2x halfpension) of Pumulani Lodge (SUP, 2x volpension).

Dag 11: Cape Maclear.

Nog een vrije dag om lekker te genieten van uw vakantie. U kunt gaan snorkelen of zeilen of maak een mooie boottocht. Kom helemaal tot rust en laat uw herinneringen de revue passeren.

Dag 12: Cape Maclear - Senga Bay (halfpension) ca. 165 km.

Onderweg naar Senga Bay is het de moeite waard om een tussenstop te maken bij het Mua missiestation, het oudste missionariscentrum van Malawi. Dit station is belangrijk geweest als cultuur- en ambachtscentrum: het stelt zo’n 100 houtsnijders te werk. De middag heeft u ter vrije besteding aan het meer. U kunt zwemmen of snorkelen in het glasheldere water en kunt genieten van de laatste zonsondergang aan Lake Malawi. Ca. 3 u. rijden.

Overnachting: Overnachting Safari Beach Lodge (STD) of Livingstone Beach Hotel (SUP).

Dag 13: Senga Bay - Lilongwe (ontbijt) ca. 130 km.

Terugkeer naar de luchthaven Lilongwe, waar u de auto inlevert. Ca. 2 u. rijden.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

8776

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • huurauto in de geboekte categorie (met onbeperkt aantal kilometers, satelliettelefoon & verzekering, 10% eigen risico). Koelbox en picknickset, overnachtingen (Standaard of Superior) met vermelde maaltijden, safari-activiteiten volgens programma.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, entreekosten voor nationale parken.

Opmerking

Prijs voor 1-persoonskamer op aanvraag.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.