Onbekende nationale parken

13 dagen autorondreis door Noord-Malawi van/naar Lilongwe(ID: 42862)

Over de reis

Deze autorondreis neemt u mee naar het noorden van Malawi tot in het afgelegen Nyika NP. U zult ook prachtige, weinig bekende kleine nationale parken ontdekken. Ga op safari en wandel door het Afrikaanse landschap. U vindt de mooiste stranden van Chintheche, geniet van de rust en het zoete nietsdoen! Daarna kunt u optioneel een paar dagen op safari in het naburige Zambia, in het South Luangwa NP.

In een oogopslag

  • 13 dagen individuele autorondreis
  • van/naar Lilongwe
  • optionele verlenging in het South Luangwa NP, Zambia
Vanaf € 2.428 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Lilongwe ca. 35 km.

Transfer van de luchthaven naar de lodge. Rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting: Overnachting Africa House.

Dag 2: Lilongwe - Viphya Plateau (halfpension) ca. 255 km.

Transfer naar het kantoor van onze lokale agent. Ophalen huurwagen en verdere reisinformatie (ca. 2 u.). Vervolgens rijdt u door het stadje Kasungu en verder naar het Viphya plateau op 1.600 m hoogte. Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht over de Luwawa vallei. U kunt kiezen uit veel optionele activiteiten, zoals paardrijden, kanovaren, zeilen of vogels spotten. Ca. 3 u. rijden.

Overnachting: Overnachting Luwawa Forest Lodge.

Dag 3: Viphya Plateau - Livingstonia (ontbijt) ca. 250 km.

Wij raden u aan om vandaag vroeg op pad te gaan. Onderweg doet u er goed aan om in Mzuzu te tanken en snacks in te slaan. In slechts 3 uur bereikt u de boerderij aan de poorten van het historische missiestadje Livingstonia. Middag ter vrije besteding.

Overnachting: 2 overnachtingen Mushroom Farm.

Dag 4: Livingstonia.

Dompel uzelf onder in de geschiedenis van Malawi en verken het historische deel van Livingstonia. Het dorp werd aan het eind van de 19de eeuw gesticht door Schotse missionarissen die er een kerk, een ziekenhuis en natuurlijk een school bouwden. Tijdens een wandeling naar de Manchewe Falls, de hoogste waterval van Malawi, ervaart u het gevarieerde landschap van de regio. Tijdens een rondleiding kunt u de waterval zelfs vanuit drie perspectieven bekijken, klassiek van voren, of avontuurlijk van onderen of van achteren, vanuit een grot. Een verfrissende duik in een van de zwembaden mag zeker niet ontbreken. De boerderij biedt verschillende optionele begeleide rondleidingen.

Dag 5: Livingstonia - Chintheche ca. 230 km.

Via Mzuzu rijdt u richting de Rift Valley naar Chintheche. Binnen een korte tijd verandert het landschap in de tropische vegetatie aan de oevers van Lake Malawi. Het grote meer is glashelder en er zwemmen talrijke verschillende vissoorten in, en op sommige plekken zelfs nijlpaarden. Ca. 6 u. rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Makuzi Beach Lodge.

Dag 6: Chintheche.

Geniet van het mooie strand aan Lake Malawi. Breng uw tijd heerlijk ontspannend door of doe iets actiefs dankzij de vele aangeboden watersportmogelijkheden. De Makuzi Beach Lodge ondersteunt verschillende sociale projecten in het gebied. Maak een vrijblijvende rondleiding door het dorp en leer meer over de lokale bevolking, de geschiedenis en het dorpsleven.

Dag 7: Chintheche - Nkhotakota reservaat (diner) ca. 180 km.

Volg de kust verder tot het Nkhotakota reservaat. Op weg naar de lodge ziet u de eerste wilde dieren. In de namiddag neemt u deel aan een safari-activiteit. Ca. 2 u. rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Rafiki Safari Camp.

Dag 8: Nkhotakota reservaat (volpension).

Vroeg in de ochtend en ’s middags gaat u met een ervaren ranger op safari in een open voertuig.

Dag 9: Nkhotakota reservaat - Senga Bay (halfpension) ca. 150 km.

De reis gaat verder naar het zuiden, vaak langs de kustlijn. Het meer glinstert in het zonlicht en bezorgt u telkens weer prachtige uitzichten. U wordt per boot van het vasteland naar de idyllisch gelegen lodge gebracht in Lake Malawi. U moet de aanlegsteiger rond 12 uur bereiken. Middag ter vrije besteding. Ga daarna zwemmen in het kristalheldere water of verken de onderwaterwereld. Ca. 3 uur rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Blue Zebra Lodge.

Dag 10: Senga Bay (vollpension).

Vandaag kan je kiezen hoe je de dag indeelt, bijvoorbeeld met een wandeling op het strand of een massage in de spa. Voor de actievelingen is er een ruim aanbod aan optionele activiteiten, zoals snorkelen, kajakken, wandelen, zwemmen, boottochten en nog veel meer. Mijmer over de afgelopen dagen en geniet van een adembenemende zonsondergang over Lake Malawi.

Dag 11: Senga Bay - Dzalanyama Forest (halfpension) ca. 180 km.

Na het ontbijt, transfer per boot naar het vasteland en rit naar Dzalanyama Forest. Verken het endemische bos tijdens een optionele begeleide wandeling. In het Mtsongololo gebergte observeert u de gevarieerde vogelsoorten. Voor wie liever op eigen houtje ronddwaalt, zijn er ook talrijke goed gemarkeerde wandelpaden. Ca. 4 uur rijden.

Overnachting: 2 overnachtingen Dzalanyama Forest Lodge.

Dag 12: Dzalanyama Forest (vollpension).

Dag ter vrije besteding. Vandaag heeft u de mogelijkheid om het dorpsleven van Malawi te leren kennen. Tijdens een wandeling door het dorp ontmoet u de lokale bevolking en kan je de kans grijpen om te proeven van de typisch Malawiaanse gerechten.

Dag 13: Dzalanyama Forest - Lilongwe (onbijt) ca. 65 km.

Inlevering van de huurwagen in Lilongwe en transfer naar de luchthaven. Ca. 2 uur rijden. Optioneel reist u van Lilongwe naar Mfuwe in het naburige Zambia en gaat u nog een paar dagen op safari in het South Luangwa NP.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

42862

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • huurauto in de geboekte categorie (met onbeperkt aantal kilometers, satelliettelefoon & verzekering met 10% eigen risico), koelbox en picknickset bij de auto, overnachtingen, vermelde maaltijden, safari-activiteiten en transfers.

Exclusief

  • vluchten, benzine, fooien, entreekosten voor nationale parken.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.