Ontdekkingsreis door Mozambique

14 dagen privéreis van Maputo naar Beira(ID: 134039)

Over de reis

De voormalige Portugese kolonie staat na een lange burgeroorlog midden jaren ’90 terug op de toeristische landkaart. Laat u betoveren door de prachtige kust en het ongerepte achterland. In het Gorongosa nationaal park ontmoet u tijdens begeleide safari’s in open terreinwagen het Afrikaanse groot wild. Geniet op deze begeleide privéreis geheel ontspannen van het land en laat u informeren door de meest ervaren reisbegeleiding.

In een oogopslag

  • 14 dagen privéreis
  • van Maputo naar Beira
  • met Engelstalige reisbegeleiding
Vanaf € 3.829 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maputo (diner).

U ontmoet uw gids/chauffeur tijdens het diner en bespreekt de reis in het guest house. Er blijft nog voldoende tijd over om de stad individueel te verkennen of om te ontspannen.

Overnachting: 2 overnachtingen Palmeiras Guest House.

Dag 2: Maputo (ontbijt).

Vandaag gaat u de hele dag samen met uw gids op stap. De hoofdstad stad Maputo heeft een rijke geschiedenis die u op verschillende manieren zult beleven. Bewonder de historische, koloniale architectuur en kuier langs de kleurrijke markt.

Dag 3: Maputo - Zavora (halfpension).

Op een halve dag reizen ligt de lodge, die ingebed is in de duinengordel. U heeft hier een adembenemend uitzicht op het duinenwoud, de duinen en de oceaan.

Overnachting: 2 overnachtingen Dunes de Dovela Lodge.

Dag 4: Zavora (volpension).

Samen met een lokale gids verkent u het duinenwoud te voet. U bezoekt het nabijgelegen dorp en tijdens een schoolbezoek leert u bij over het lokale schoolsysteem. U bezoekt ook een handwerkbedrijf, evenals een boerderij. Leer meer over het Mozambikaanse leven.

Dag 5: Zavora - Tofo Beach (ontbijt).

Op slechts 1,5 u. rijden ligt het stadje Tofo, een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Maak u klaar voor een aantal ontspannende dagen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting: 3 overnachtingen Corasiida Guest House o.g.

Dag 6: Tofo Beach (ontbijt).

Tijdens een oceaansafari geniet u van de zon, de zee en de golven. Afhankelijk van het weer vindt deze safari in de voor- of namiddag plaats. Tijdens het walvisseizoen kunt u hier walvishaaien en bultruggen spotten. U bezoekt ALMA, een centrum voor recyclage en kusthandwerk. Dit centrum geeft u meer informatie over de afvalproblematiek van een strandparadijs. Met hulp van vaste medewerkers en vrijwilligers probeert ALMA dit probleem verder aan te pakken.

Dag 7: Tofo Beach (ontbijt).

Vandaag bezoekt u de nabijgelegen stad Inhambane. Ter informatie: uw reisprogramma in Tofo kan ook in een andere volgorde ingedeeld worden.

Dag 8: Tofo Beach - Vilanculos (halfpension).

Na 4 u. rijden bereikt u Vilanculos, de toegang tot de Bazaruto archipel. De namiddag heeft u ter vrije besteding. Maak een strandwandeling en geniet van de zonsondergang.

Overnachting: 2 overnachtingen Vilas do Indico.

Dag 9: Vilanculos (volpension).

Vandaag wacht u een rustige dag op zee. U neemt de motorboot naar de eilanden van de Bazaruto archipel. Onderweg heeft u de mogelijkheid om te snorkelen en de onderwaterwereld te ontdekken. ’s Middags picknickt u op een van de vele kleine eilanden.

Dag 10: Vilanculos - Inhassoro (ontbijt/lunch).

U laadt ’s morgens uw bagage op een tourwagen, maar zelf reist u over het water naar de volgende bestemming. De tour neemt de hele dag in beslag en brengt u o.a. naar Santa Catalina Island, waar u ’s middags opnieuw op het strand picknickt. U vindt uw snorkeluitrusting aan boord - de onderwaterbewoners wachten op u!

Overnachting: Overnachting Cashew Bay Lodge.

Dag 11: Inhassoro - Gorongosa NP (halfpension).

U neemt afscheid van de kust en rijdt naar het achterland. U vertrekt relatief vroeg, zodat de rit naar het Gorongosa NP bij daglicht kunt meemaken (ca. 7-8 u.). Dit is het grootste nationaal park van Mozambique. De kwaliteit van het wegdek is hier iets slechter dan in het kustgebied.

Overnachting: 3 overnachtingen Montebelo Chitengo Camp.

Dag 12: Gorongosa NP (halfpension).

U leert een andere kant van Mozambique kennen. Net zo onstuimig als de zee, en toch anders. In dit grote, weinig bezochte dierenparadijs gaat u ’s morgens en ’s avonds op begeleide safari in een open terreinwagen. In de vroege ochtend ziet u hoe de jungle ontwaakt, te voet met een ervaren ranger en het oog op de details in de jungle, of met een safari voertuig. Ga op zoek naar het Afrikaanse groot wild, zoals leeuwen, olifanten, krokodillen en nijlpaarden.

Dag 13: Gorongosa NP (halfpension).

De dag begint bij zonsopgang, wanneer de dieren ontwaken en op zoek gaan naar water en voedsel. ’s Middags kunt u ontspannen in het camp en een korte siësta houden. In de late namiddag gaat u opnieuw op safari en kunt u van een prachtige zonsondergang genieten. Houd uw camera bij de hand om onverwachte scènes vast te leggen.

Dag 14: Gorongosa NP - Beira (ontbijt).

Na het ontbijt neemt u afscheid van de bush. Na 3 u. rijden bereikt u de luchthaven van Beira. Einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

134039

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • rondreis met Engelstalige privégids/-chauffeur, vermelde maaltijden, entreegelden vermelde excursies, entreegelden Gorongosa NP, water en frisdrank in de wagen.

Exclusief

  • vluchten, persoonlijke uitgaven, optionele excursies, visumkosten, transfers.

Opmerking

4 samenreizende personen delen 1 wagen en 2 tweepersoonskamers.