Zuidoostkust van Zanzibar

De zuidoostkust van Zanzibar bestaat uit Jambiani, Paje en Bwejuu. Dit deel van Zanzibar staat bekend om haar prachtige bounty stranden - de meest exotische van Zanzibar! Een groot deel van de zuidoostkust ligt op het het Michamvi schiereiland, een 10 kilometer lang en 2 kilometer breed stuk land tussen Chwaka Bay in het oosten en de Indische Oceaan in het westen. Omdat hier slechts enkele hotels liggen, is rust in dit gebied gegarandeerd. Het enige geluid dat u hoort zijn de rustige golven van de Indische Oceaan en de geluiden uit de natuur zelf.

Michamvi leent zich uitstekend om te duiken, maar ook een strandwandeling te maken door de nog ongerepte natuur. Aan de oceaan kant van het schiereiland is een groot rif te vinden, het ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust. Er worden hiernaartoe duik- en snorkeltrips georganiseerd. In de lagune heeft u helaas te maken met getijden. Vanwege de ondiepe lagune, kunt u alleen bij hoogwater hier zwemmen en snorkelen en bij laagwater slechts poedelen in het ondiepe water.

Het Chwaka Bay Conservation Area - onderdeel van het Jozani Forest -vormt het leefgebied voor verschillende soorten wild, zoals het Zanzibariaanse luipaard, de red colobus aapjes en de Ader duiker. De ’Conservation Area’ beschikt over vijf belangrijke soorten vegatatie: grondwater bos, koraal, zout, mangrove en zeewier.

De afstand naar de luchthaven van Zanzibar is 55 km (ongeveer 1 uur rijden). Onderweg komt u langs Jozani Forest, waar u de red colobus aapjes kunt vinden. Als u op zoek bent naar nachtleven, dan kunt u terecht in het dorpje Paje (op slechts 20 minuten van het schiereiland Michamvi).