Noordkust van Zanzibar

De noordkust van Zanzibar ligt op ongeveer een uur rijden van Stone Town. Dit is het meest populaire deel van Zanzibar bij veel (vooral jongere) toeristen, met name vanwege de prachtige witte zandstranden en de uitgaansgelegenheden. De stranden hebben hier een wat rustigere branding dan op andere plekken op het eiland. De noordkust heeft ook de beste duiklocaties van het eiland. U kunt hier de groene zeeschildpad en het merendeel van alle tropische vissoorten van de Indische Oceaan zien. Maar er is meer dan zon, zee en strand.

Accommodaties aan de noordkust van Zanzibar

Royal Zanzibar Beach Resort | Impala Tours

Royal Zanzibar Beach Resort

Dit all-inclusive resort ligt aan Nungwi Beach. Het resort heeft 124 kamers, een exotische tuin, 4 zwembaden, een jacuzzi, een spa, een fitnesscentrum, 2 restaurants en 3 bars. Er wordt een legio aan activiteiten aangeboden.

Gold Zanzibar Beach House & Spa | Impala Tours

Gold Zanzibar Beach House & Spa

Dit omvangrijke resort ligt aan het strand van Kendwa. Het resort heeft 75 kamers, in verschillende categorieën en de architectuur is een mix van Afrikaanse en Arabische invloeden. De spa heeft de vorm van een klein Balinees dorp.

Essque Zalu Zanzibar | Impala Tours

Essque Zalu Zanzibar

Essque Zulu is een boutique hotel gelegen vlakbij het beroemde Nungwi strand. Het hotel heeft een modern en gewaagd design en bestaat uit 40 suites en 8 villa's, allemaal onder een traditioneel schuin makuti-dak. Relax aan het uitgestrekte lagunezwembad.

Zuri Zanzibar | Impala Tours

Zuri Zanzibar

Zuri ligt in Kendwa, aan een prachtig privéstrand. Het hotel combineert een moderne stijl met lokale invloeden. De 56 bungalows, suites en villa's liggen verspreid over de mooie tropische tuin en hebben alle een buitendouche en groot terras.

Nungwi

Nungwi is het centrum van het toerisme aan de noordkust. Deze plaats heeft de meeste accommodaties. Het strand is uitgestrekt maar niet al te breed. U kunt hier wel de hele dag zwemmen (ook bij laagwater). Ooit was dit het centrum van de dhow-industrie in Zanzibar. Het vervallen vissersdorpje van weleer is nu onderdeel van een bruisende kuststrook, omlijnd met moderne hotels, bars, shops en restaurants. Op sommige plaatsen ligt soms zeewier op het strand.

Het centrum van Nungwi heeft nog steeds een authentiek karakter, met een paar kleine winkeltjes waar u basisbenodigdheden kunt aanschaffen. Aan het strand staan kraampjes, waar u tweedehands boeken en andere snuisterijen kunt kopen. Er is ook een schildpaddenopvangcentrum en een vuurtoren waar u naar toe kunt lopen. Het is ook mogelijk de bouw van een dhow te bekijken, of een bezoek te brengen aan het zeeaquarium; een natuurlijke zeearm vol met zeeschildpadden en vissen.

In Nungwi zijn verschillende duikscholen, waar u uw Padi-duikcertificaat kunt halen. Er worden duiken aangeboden op het lokale rif, maar u kunt ook een dagtocht met een dhow of speedboot maken om te gaan duiken rondom Mnemba Atol.

Kendwa

Het westen van Zanzibar is qua strand het mooiste gedeelte van Zanzibar. Turquoise zee en poederwit strand. Kendwa is de locatie van de maandelijkse "full moon party". Die wordt op een zaterdag rondom volle maan gehouden. Het is een combinatie van hippe (schaarsgeklede) Afrikaanse jongeren en toeristen, die hiervoor zelfs helemaal uit Dar es Salaam komen. De muziekstijl is voornamelijk R&B en Hiphop gemixt met Afrikaanse artiesten.