Noordoostkust van Zanzibar

Aan de noordoostkust van Zanzibar ligt het plaatsje Matemwe, waar u fraaie stranden vindt die geflankeerd worden door palmbomen, met voor de kust een langgerekt barrière rif. U hoort de golven op de riffen breken en het ruizen van de palmen. De lagune biedt beschermd zwemwater, ook bij laagwater.

Ongeveer 7 km noordoostelijk van Matemwe ligt het paradijselijke Mnemba Island. Dit eiland wordt omringt door koraalriffen en is één van de meest populaire duiklocaties van Zanzibar. Mnemba Island zelf is een privé eiland, waarop een kleine luxe lodge is gelegen (Mnemba Island Lodge). Alleen als u gast bent van de lodge heeft u toegang tot het prachtige eiland. Op de witte stranden van het eiland leggen zeeschildpadden hun eieren. In het juiste seizoen kunt u de kleintjes zich uit hun eitjes zien worstelen, waarna ze zo snel mogelijk naar de zee toe kruipen.

De koraalriffen rondom Mnemba Island en voor de kust van Matemwe behoren tot de mooiste duikplaatsen ter wereld, u kunt er eveneens geweldig snorkelen.

Accommodaties aan de noordoostkust van Zanzibar

Neptune Pwani Beach Resort & Spa | Impala Tours

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

Dit moderne resort met traditionele eiland invloeden ligt in Kiwenga. Het resort beschikt over 170 kamers, allemaal met terras en uitzicht op zee, 2 zwembaden, 6 restaurants, 3 bars, een spa en een watersportcentrum.

Matemwe

Matemwe is een dorpje waar lokale inwoners vooral vissen. Elke ochtend ziet u hier dus vissers met hun bootjes wegvaren. ’s nachts gaan ze op jacht naar inktvissen bij het rif. De lokale kinderen vangen krabbetjes op het strand. Hier geen toeristische bedoeningen, geen mensen die schilderijen proberen te verkopen, geen henna en geen massages op het strand. Het zand is wit en het water is blauw, u moet alleen hier wat meer letten op zee-egels op de bodem van de lagune.