Mufindi Highlands

De Mufindi Highlands flankeren de ’Great Rift Valley’, die zich door Afrika uitstrekt van Turkije tot Mozambique. Het is een bijzonder afwisselend gebied met theeplantages, donkere, ondoordringbare regenwouden en ruig bushland, afgewisseld met meren, rivieren en beekjes. Het golvend landschap eindigt abrupt bij de Great Rift Valley.

Vanwege de ligging op een hoogte van ongeveer 2000 meter hebben de Mufindi Highlands een koel klimaat, dat vaak niet verwacht wordt in Afrika. Door dit koele klimaat en de koude rivieren is dit de enige plaats in Tanzania waar de regenboogforellen zich op een natuurlijke wijze kan voortplanten.

De lokale bevolking die in Mufundi leeft zijn een volhardend volk met een bijzondere historie. Meer dan 90% stammen af van de Wahehe. ’We’ betekent mensen en ’hehe’ (uitgesproken als hai-hai) is de naam van de stam. Hoogstwaarschijnlijk is de naam afgeleid van de afschrikwekkende liederen van de krijgers van de stam. De Wahehe chief Mkwawa leidde zijn krijgers tegen de Duitsers en onthield hen bijna 10 jaar de controle in het gebied.

De Mufindi Highlands staan in schril contrast tot de warmere, stoffiger laaglanden en is uitstekend geschikt om wandelend, per fiets of te paard te verkennen. In de Mufindi Highlands leven enorm veel vogels, een groot aantal leven alleen in dit gebied.