Udzungwa Mountains

De Udzungwa Mountains zijn - mede door traditioneel bijgeloof - duizenden jaren onaangetast gebleven. Het fraaie berggebied ligt ingekapseld in een fascinerend regenwoud. Het Udzungwa Mountains National Park verschilt van de andere nationale parken in Tanzania, het ligt namelijk hoog (500 - 2600 meter) en het is tropisch (vochtig). Dit heeft voor een unieke flora en fauna gezorgt, het wordt ook wel het "Galapagos" van Afrika genoemd. Het park wordt weinig door reizigers bezocht, maar is toch een "must" voor reizigers die het zuiden van Tanzania aandoen.

Dit gebied is zo lang geïsoleerd geweest ten opzichte van de rest van oostelijk Afrika, dat in de laatste 5 miljoen jaar vele dier- en plantensoorten zich hier tot aparte inheemse soorten hebben ontwikkeld. Er zijn bijvoorbeeld recentelijk nog verschillende nieuwe vogelsoorten ontdekt (waaronder de Udzungwa patrijs in 1991).

Er is geen permanente accommodatie in het park, maar de Udzungwa Mountains liggen op slechts een uurtje rijden vanaf Mikumi, van waaruit u een dagexcursie naar Udzungwa kunt maken. We adviseren u wel een paar stevige wandelschoenen mee te nemen. Tijdens de wandeling naar de Sanje waterval kunt u genieten van een overweldigend uitzicht over het berggebied en het nog onaangetaste regenwoud, met zijn vele riviertjes.

Er zijn geen wegen in het park, maar er zijn wel veel wandelroutes uitgezet. Deze routes variëren van lengte en moeilijkheidsgraad.