Cape Point Nature Reserve

Het uiterste puntje van het Kaapse schiereiland wordt Cape Point genoemd. Het is samen met de nabij gelegen Kaap de Goede Hoop onderdeel van het Cape of Good Hope Nature Reserve. De eerste Europeaan die rond de Kaap voer was Bartholomeu Dias – die een nieuwe vaarroute zocht naar Indië. Hij noemde dit punt Stormkaap (Cabo Tormentoso). Later werd dit punt Kaap de Goede Hoop genoemd (Cabo de Boa Esperança), omdat men dacht dat dit de zuidelijkste punt van Afrika was.

Ofschoon noch Cape Point, noch Kaap de Goede Hoop het aller zuidelijkste punt van Afrika vormen, is hier wel de grootste vuurtoren van het land gebouwd om schepen de weg te wijzen.

De vele wrakken rond de Kaap zijn stille getuigen van de enorm harde wind en verraderlijke stromingen die hier vaak heersen. Bij Cape Point kunt u vanaf de parkeerplaats een mooie wandeling maken naar de boven op de kliffen gelegen vuurtoren. Hier heeft u een magnifiek uitzicht over de Indische en Atlantische Oceaan. Als alternatief kunt u ook de tandradbaan gebruiken om naar boven te gaan.

In het Cape of Good Hope Nature Reserve kunt u een grote variëteit aan flora en fauna zien. Er leven onder andere bavianen, zeehonden, rode hartebeesten, bontebokken, zebra’s, elanden en meer dan 260 vogelsoorten. Er zijn tal van wandelpaden aangelegd in het Reserve – door de prachtige naar langs uitzichtpunten en verlaten stranden. Bij het Buffelsfontein Visitors Centre kunt u wandelkaarten krijgen.

Het Cape of Good Hope Nature Reserve ligt op ruim twee uur rijden van Kaapstad en is via de M4 te bereiken.