Simon`s Town

De oostzijde van het Kaapse Schiereiland flankeert False Bay, waar het zeewater enkele graden warmer is dan aan de Atlantische kust. Halverwege de baai ligt Simon´s Town, de marinehaven van Zuid-Afrika. In 1743 bouwde de VOC hier een haven, om in de winterperiode (met z’n overwegend noordwesten winden) als beschutte haven dienst te doen als Tafel Baai te onstuimig is. De haven werd genoemd naar gouverneur Simon van der Stel, die hiertoe 56 jaar eerder opdracht had gegeven.

Simon’s Town is vandaag de dag een langgerekt plaatsje met een pittoresk centrum, waar u goed vis kunt eten bij één van de talloze visrestaurants. In het centrum liggen 3 musea en een aantal karakteristieke zeeliedenpubs die een bezoek de moeite waard zijn. Langs de kust liggen een aantal kleinschalige hotels en pensions, die erg populair zijn bij lokale vakantiegangers.

Accommodaties in Simon's Town

Moonglow Guesthouse | Impala Tours

Moonglow Guesthouse

Knus guesthouse met originele kunstwerken en een prachtig uitzicht op False Bay en Simon's Town. Gemakkelijke toegang tot Kaapstad en de Westkaap. Houd u ogen open voor bijzondere vogels, walvissen en onderzeeërs.

Boulder's Beach

Net ten zuiden van Simon´s Town ligt Boulders Beach, wereld beroemd om z´n ca. 3000 pinguïns die hier ongestoord op het strand tussen de Boulders rond kuieren. Er is een wandelpad op verhoogde vlonders aangelegd, zodat u de dieren niet stoort. Maar aan de zuidzijde van Boulder’s Beach kunt u zelfs de zee in tussen de pinguïns. Boulders Beach is ontzettend populair onder gezinnen en tijdens vakanties kan het hier erg druk worden.

Simon’s Town en Boulder’s Beach zijn vanuit Kaapstad bereikbaar via de M4.