Constantia

In Constantia liggen de eerste wijngaarden van Zuid-Afrika. De wijngaarden en bijbehorende gebouwen werden 1685 aangelegd door de gouverneur Simon van der Stel. Na zijn dood werden de wijngaarden verdeeld in 3 stukken, waarvan het hoofddeel in Groot Constantia werd omgedoopt.

De latere eigenaar – Hendrik Cloete – ontwikkelde het landgoed Groot Constantia vanaf 1778 verder tot de vorm en omvang die het vandaag de dag heeft. De koele zeewind, de uitstekende grond, gematigde zonneschijn en voldoende regenval maken het gebied ideaal voor de productie van Sauvignon Blanc, Chardonnay en Cabernet.

Niet alleen heeft Groot Constantia een grote historische betekenis, de schitterende ligging op de oostflank van de Tafelberg en de prachtige Kaaps-Hollandse bouwstijl van de gebouwen op het landgoed maken een stop hier meer dan waard. De gebouwen zijn ook van binnen prachtig ingericht in originele stijl. Vanaf het landgoed heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Groot Constantia produceert nog steeds wijnen van wereldklasse, welke u in de wijnkelder kunt proeven (Zie ook: www.grootconstantia.co.za). Op het landgoed bevinden zich twee restaurants, een museum en een taverne.