Cederberg Wilderness Area

De Cederberg Wilderness Area bestaat uit een geërodeerde bergketen, waar u bizarre rotsformaties kunt zien. De bergketen is ongeveer 100km lang en ligt in de noord-zuid richting. Het hoogste punt – de Sneeuberg – is 2027 meter hoog. De bergen zijn vrij kaal, her en der begroeit met fijnbos, wilde bloemen en Cederbomen. Het ijzer in de rotsen heeft ervoor gezorgd dat de rotsen rood gekleurd zijn, wat tegen de vaak blauwe hemel voor scherpe kleurcontrasten zorgt. In het park leven bavianen, reebokken, klipspringers en grijsbokken. In het park zijn tal van wandelroutes uitgezet.

Vooral het zuidelijk deel van het park is populair, hier vindt u bizarre rotsformaties - zoals de Wolfberg Arch, het Maltezer kruis en de Wolfberg Cracks. Het Matjiesrivier Nature Reserve is bekend vanwege z’n oeroude San-rotstekeningen. Nog wat zuidelijker – in het Kamma Kamma reservaat – leven de laatste groepjes Bosjesmannen. U kunt tijdens een excursie zien hoe ze leven en San-kunstvoorwerpen kopen.

De Cederberg Wilderness Area is vooral goed bereikbaar vanaf de westzijde – vanuit het Olifantsrivierdal. Vanaf de N7 is er bij de Nieuwwoudtpass een afslag het park in. Deze toegang ligt ongeveer halverwege Citrusdal en Clanwilliam. Een alternatieve route is bij Clanwilliam langs het stuwmeer.

Accommodaties in Cederberg Wilderness Area

Kagga Kamma Private Game Reserve | Impala Tours

Kagga Kamma Private Game Reserve

Unieke accommodatie die zowel rietgedekte rondavels, open air kamers, als rots kamers biedt. Bekijk de prachtige sterrenhemel vanuit het mini-observatorium of bezoek de rotsschilderingen van de bosjesmannen.