Langebaan

Dit aangename badplaatsje ligt aan de prachtige Langebaan lagune. Hier kunt u heerlijke zonnen en zwemmen bij het strand, zeilen of windsurfen in de lagune of genieten op een terrasje van de schitterende zonsondergangen. Het plaatsje heeft enkele uitstekende visrestaurants, maar u kunt ook gebakken vis en schelpdieren kopen bij één van de vele kraampjes. Vanuit Langebaan kunt u een bezoek brengen aan het West Coast National Park.

Aan de noordkant van de baai ligt Saldanha Bay, een vissershaven met een enorme pier (waarvandaan ijzererts wordt geëxporteerd). De koude Benguela-stroom, die uit Antarctica langs de Atlantische kust stroomt, brengt veel plankton aan de oppervlakte, waar grote scholen diepzeevis (met name ansjovis) op af komen. Vanaf de kust zijn regelmatig dolfijnen en walvissen te zien.

Accommodaties in Langebaan

The Farmhouse Hotel | Impala Tours

The Farmhouse Hotel

Karaktervolle historische hoeve bestaande uit 12 kamers. Geniet na een wandeling langs de klippen van scones en thee, traditionele 'moer koffie', zelfgebakken brood, sundowners vanaf de stoep of knuffelsessies bij de open haard. Geschikt voor gezinnen.

Strandloper Ocean Boutique Hotel | Impala Tours

Strandloper Ocean Boutique Hotel

Dit hotel is een mix van strandstijl en moderne luxe. Iedere kamer heeft een eigen binnenplaats en buitendouche. De suites hebben een openhaard en een terras met een adembenemend uitzicht op het heerlijke zandstrand.

West Coast Fossil Park

In dit park zijn unieke fossielen gevonden, zoals van een beerachtig dier, katachtige dieren met sabeltanden en giraffen met een korte hals.