Bruisende watervallen en het onbekende Kafue

9 dagen rondreis in Livingstone en Kafue NP(ID: 148613)

Over de reis

Ontdek de beroemde Victoria watervallen en geniet van de verlatenheid en de fascinerende dierenwereld van het nog onbekende Kafue NP in het zuiden van Zambia. Na de eerste dagen in Livingstone gaat u met een 4x4 voertuig naar het prachtige en afgelegen Nanzhila Plains, diep in het hart van het zuidelijke Kafue NP. Er is voldoende tijd voor safari's en bushwandelingen. Uw reis neemt u mee naar de Kaingu Safari Lodge aan de Kafue rivier. Naast safari's wachten u hier boot- en kanotochten op de Kafue. Maak u klaar voor een indrukwekkende reis!

In een oogopslag

  • 9 dagen ontdekkingsreis
  • van Livingstone naar Lusaka
  • Victoria Falls, land- en watersafari's

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Livingstone (diner).

Transfer van de luchthaven van Livingstone naar uw lodge, vlak aan de oever van de Zambezi. Uw lodge bevindt zich dicht genoeg bij Livingstone om de watervallen te bezoeken of aan activiteiten in de stad deel te nemen. Maar het is ook de perfecte plek om van de rust en vrede te genieten, waar de Zambezi zo bekend om is. Als start van uw reis geniet u in de namiddag van een prachtige zonsondergang tijdens een boottocht.

Overnachting: 2 overnachtingen Chundukwa River Lodge.

Dag 2: Livingstone (volpension).

Vandaag bezoekt u de wereldberoemde Victoria watervallen. U heeft een privévoertuig en reisgids ter beschikking zodat u zelf kunt kiezen wanneer u dit bezoek vandaag inplant. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Livingstone - Kafue NP (volpension).

Met een 4x4 voertuig gaat u naar het Kafue NP (incl. safari ca. 4,5 u.). Het Kafue nationaal park is het grootste en oudste park van Zambia. Met zijn 22.400 km² is het een van de grootste nationale parken ter wereld. Dit uitgestrekte gebied, ver van elke beschaving, wordt gekenmerkt door een ongerepte wildernis met een groot aantal wilde dieren. U begint uw reis in het weinig bezochte zuidelijke deel van het park. Het camp verwelkomt u met zijn oorspronkelijke charme. Omgeven door weelderige bossen en prachtige vlaktes geeft Nanzhila u een heerlijk afgezonderd gevoel.

Overnachting: 3 overnachtingen Nanzhila Plains Safari Camp.

Dag 4 - 5: Kafue NP / Nanzhila Plains (volpension).

In de voor- en namiddag gaat u op safari in het nationaal park. Kafue herbergt een enorme natuur- en dierenwereld. Tijdens de safari's, bushwandelingen en nachtsafari's ziet u vast en zeker enkele leeuwen, olifanten, buffels, jachtluipaarden en hyenahonden. Na een vermoeiende tocht geniet u aan het kampvuur van de Afrikaanse sterrenhemel en blikt u nog eens terug naar de voorbije dagen.

Dag 6: Kafue NP (volpension).

Transfer in noordelijke richting naar de Kaingu Safari Lodge, vlak aan de Kafue rivier. Nijlpaarden en talrijke vogelsoorten laten zich hier vaak zien. U neemt hier deel aan boot- en kanotochten op de rivier. Door zijn unieke ligging aan het water vindt u in deze lodge een aantal vogel- en diersoorten die u in Nanzhila niet zult vinden. De combinatie van beide camps biedt u dan ook het volledige beeld van het Kafue NP.

Overnachting: 3 overnachtingen Kaingu Safari Lodge

Dag 7 - 8: Kafue NP (volpension).

Ontdek het hart van het nationaal park via een boottocht of neem deel aan een bushwandeling. Wie zin heeft, kan ook hengelen of een bezoek brengen aan de Itumbi Community school.

Dag 9: Kafue NP - Lusaka (ontbijt).

Vandaag neemt u afscheid van Kafue met een laatste safaritocht door het nationaal park richting Lusaka (ca. 3 u.). Vervolgens transfer naar de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

148613

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden, vermelde activiteiten, lokale drankjes, entreegelden nationale parken, wasservice.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, overige drankjes, fooien.

Opmerking

Omwille van de regentijd vindt deze reis enkel plaats van 15.05-15.11.2023/01.05.-15.11.2024.