De ongerepte wildernis van Zambia

9 dagen safari in South Luangwa NP en Luambe NP(ID: 133423)

Over de reis

Tijdens deze 9-daagse safari verkent u twee wilde en dierenrijke nationale parken in de Luangwa vallei: het grote en bekende South Luangwa NP en zijn kleine broer Luambe NP, dat meer afgelegen en minder bezocht is. Deze reis heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en bevat talrijke boeiende dierenobservaties.

In een oogopslag

  • 9 dagen fly-in safari
  • van/naar Lusaka
  • wilde en dierenrijke nationale parken

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Lusaka - South Luangwa NP (diner).

Vlucht van Lusaka naar Mfuwe, waar u wordt opgewacht door een medewerker van het camp. Per jeep reist u verder naar uw eerste accommodatie, die idyllisch aan de Luangwa rivier, de grens met South Luangwa NP, ligt. Afhankelijk van uw tijdstip van aankomst maakt u in de namiddag een eerste safari. U overnacht in een luxueuze safaritent en hoort ’s nachts de exotische geluiden van de wildernis.

Overnachting: 4 overnachtingen Flatdogs Camp.

Dag 2 - 4: South Luangwa NP (volpension).

Het South Luangwa NP is een van de laatste grote dierenwonders ter wereld. Sinds de stichting als nationaal park in 1972 wordt het door natuurliefhebbers van over de hele wereld bezocht. Het biedt een ongeëvenaarde safari-ervaring: het kan het hele jaar door worden bezocht en biedt open terreinwagens, bushwandelingen en nachtsafari’s. Te voet tonen gekwalificeerde rangers u de veelzijdige dierenwereld van Zambia met zowel grote als kleine dieren. U vindt hier ook een afwisselende plantenwereld, vogels en boeiende dierlijke sporen. De nachtsafari’s van het Flatdogs Camp bieden dikwijls spectaculaire zichten, die muzikaal worden begeleid door de geluiden van de Afrikaanse nacht.

Dag 5: South Luangwa NP - Luambe NP (volpension).

Vandaag reist u verder noordwaarts door de Luangwa vallei naar het Luambe NP. Na een ca. 4 u. durende transfer bereikt u het nationaal park. Deze omgeving is afgelegen en wild. Het Luambe Camp is de enige accommodatie in het hele park, wat garandeert dat u deze dieren- en plantenwereld voor zich heeft. De vegetatie bestaat uit mopane-wouden en een woudsavanne die zich heeft aangepast aan het droge en hete klimaat. Ondanks zijn relatief kleine oppervlakte is de biodiversiteit van het park zeer hoog. Er leven meer dan 400 vogels en 200 zoogdieren, waaronder buffels, olifanten, nijlpaarden, giraffen, gnoes, verschillende soorten antilopen, hyenahonden, luipaarden en leeuwen.

Dag 6 - 8: Luambe NP (volpension).

Geniet van safari’s en begeleide wandelingen door de wouden en in de vlaktes. Samen met uw gids ontdekt u alles wat de wildernis te bieden heeft. Dit afgelegen en wilde gebied biedt spectaculaire vogelobservaties en een veelzijdige dierenwereld.

Dag 9: Luambe NP - Lusaka (volpension).

Vandaag neemt u afscheid van de ongerepte wildernis van Zambia. Transfer naar de luchthaven van Mfuwe en terugvlucht naar Lusaka.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

133423

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde binnenlandse vluchten en transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden, safari-activiteiten, entreegelden nationale parken, wasservice, lokale drankjes in het Luambe Camp.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, overige drankjes, fooien.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 23 kg per persoon in een zachte reistas. Foto-uitrusting en handbagage max. 5 kg. Omwille van de regentijd vindt de reis enkel plaats van 01.06-31.10..