Port Elizabeth Airport

Het vliegveld van Port Elizabeth word door de lokale bevolking ook wel ’10 minuten vliegveld’ genoemd vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de stad. Het vliegveld is klein en overzichtelijk. Er worden voornamelijk binnenlandse vluchten (Zuid-Afrika) uitgevoerd. Jaarlijks verwerkt de luchthaven van Port Elizabeth zo’n miljoen passagiers en meer dan 800 ton aan vracht.

Trein

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven. Het station van Port Elizabeth is met de bus of met een taxi snel te bereiken. Voor de vertrekhal vertrekken bussen. Ga voor meer informatie naar de website van de Spoorwegen van Zuid-Afrika. Vanaf Port Elizabeth’s Humewood station vertrekt de bekende Apple Express stoomtrein.

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 5 kilometer ten westen van Port Elizabeth. Neem Route 11 richting Alister Miller Road. Het vliegveld wordt duidelijk met borden aangegeven.

Voor de vertrekhal staan bussen. Er zijn shuttlebussen te reserveren of in de aankomsthal te bestellen.

Autoverhuur Port Elizabeth Airport

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld: Avis, Europcar, Budget, Hertz, National, Tempest-Sixt en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de vertrekhal staan taxi’s. U kunt een taxi reserveren onder andere van Hurters Taxi tel: +27(0)41 585 5500 of Beach Cab (tel: +27(0)83 476 1079).

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw zijn verschillende parkeeropties voor kort parkeren (tot 8 uur), maar ook voor lang parkeren. Er zijn overdekte parkeerplekken en garages beschikbaar. Voor meer informatie bel tel: +27(0)41 851 0588.

Hotels

Er is geen hotel op de luchthaven. Het City Lodge Port Elizabeth (tel: +27(0)800 113 790) is een hotel in de buurt.

Winkelen en restaurants

Op het vliegveld van Port Elizabeth zijn een paar winkels, restaurants en (snack)bars te vinden.

Bagage

Op verschillende plekken zijn bagagetrolly’s beschikbaar.

Informatie

In de aankomsthal vindt u een informatiebalie waar u informatie kunt krijgen over de luchthaven en vluchtschema’s (tel: +27(0)41 507 7319).

Zakelijk

Op de eerste verdieping van het terminalgebouw zit de Landing Strip, een Conferentie Centrum met cateringfaciliteiten. Ook op het Aeropark, Block B is een vergaderruimte (tot 30 personen) beschikbaar met allerlei faciliteiten (tel: +27(0)41 507 7418).

Gehandicapten

De luchthaven heeft gereserveerde parkeerplaatsen voor gehandicapten. Verder is de luchthaven voorzien van rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

Er is een geldautomaat aanwezig in de doorgang tussen de aankomst en de vertrekhal. Er is een brievenbus in de vertrekhal. Er kan een gebedsruimte worden gevonden.