!Xaus Lodge

Cultuur van de Bosjesmannen in de Kalahari. Leer meer over de legendarische tradities van de oorspronkelijke jagers en verzamelaars in een unieke omgeving! En wanneer de nacht nadert, schittert de hemel met duizenden fonkelende sterren. De Melkweg hangt boven de lodge als de rookwolk van een San-legende. Welkom op een van de meest prachtige, donkerste plekken in Zuid-Afrika. (ID: 3509)

Ligging

midden in het Kgalagadi Transfrontier NP op een rode duin aan een hartvormige zoutpan, die de inheemse bevolking ´!Xaus´ noemt. Ca. 60 km van Mata Mata en het Twee Rivieren restcamp. Enkel bereikbaar via duinen per 4x4, ofwel gratis transfer aan de parking om 14.30 u.

Accommodatie

De eerste privélodge in het nationale park, gerund door het San-volk, biedt rust, afzondering en authenticiteit in een adembenemend landschap. In de centrale ruimte vindt u naast de eetzaal en bar een gezellige lounge met open haard. Hier warmt u zich in de winter heerlijk op! Aan beide kanten van het hoofdgebouw liggen de gastenchalets, toegankelijk via houten loopbruggen. Op elk moment van de dag is het grote uitkijkterras een populaire plek. Overdag geniet u van het landschap en observeert u de dieren bij de drinkplaats, terwijl u ’s avonds de vele sterren probeert te tellen. Een klein zwembad met ligstoelen biedt verfrissing op warme dagen. De lodge is ingericht met handgemaakte meubels en lokaal handwerk, waarvan sommige als souvenirs in de winkel te koop zijn. Bij het vallen van de avond praat u met de andere gasten in de boma met of zonder gezellig vuurtje. Inbegrepen activiteiten: game drive & bush walks om bij te leren over het leven van de San in deze onwerkelijke regio en bezoek aan de San kunstateliers. De lodge wordt elk uur van elektriciteit voorzien door een generator. Zoek ’s avonds het gezelschap op van de lokale bevolking en luister naar hun culturele verhalen over de prachtige sterrenhemel.

Kamers

de 12 rietgedekte chalets zijn eenvoudig maar gezellig ingericht en beschikken allemaal over een privébadkamer. In de winter verwarmt u zich aan een elektrisch deken, terwijl u in de zomer verkoeling vindt via de plafondventilaor. Het terras kijkt uit over de zoutpan en de drinkplaats. Voor gezinnen met max. 2 kinderen is er een familiekamer.

Tarieven voor deze accommodatie

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief: volpension, activiteiten, transfers.
Exclusief: persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes, optionele activiteiten, entreegelden, nationaal park (ZAR 465 p.p.p.n.).
Kinderen: zijn welkom. Gratis voor kinderen onder 3 jaar. Max. 1 kind onder 16 jaar met korting bij de ouders op de kamer.