!Xaus Lodge

Cultuur van de Bosjesmannen in de Kalahari. Leer meer over de legendarische traditie van de oorspronkelijke jagers en verzamelaars. (ID: 3509)

Ligging

midden in het Kgalagadi Transfrontier NP op een rode duin aan een hartvormige zoutpan, die de inheemse bevolking ´!Xaus´ noemt. Ca. 60 km van Mata Mata en het Twee Rivieren restcamp. Enkel bereikbaar via duinen per 4x4, ofwel gratis transfer aan de parking om 14.30 u.

Accommodatie

Eerste privélodge in het nationaal park, onder management van San Bosjesmannen. Panoramadek met uitzicht op de zoutpan en een drinkplaats, lounge met open haard, bibliotheek, eetzaal, bar, plunge pool met zonnebedden, shop met traditioneel handwerk, boma. Inbegrepen activiteiten: sterrenobservaties, safari’s en bushwandelingen, waarbij u veel bijleert over de levenswijze van de lokale San en hoe ze overleven in deze surreële regio. De lodge wordt op bepaalde tijdstippen van stroom voorzien met een generator.

Kamers

12 rietgedekte chalets met eigen balkon en badkamer, zaklantaarn, verwarming, ventilator en terras met uitzicht op de zoutpan en drinkplaats. Voor gezinnen met max. 2 kinderen is er een familiekamer.

Tarieven voor deze accommodatie

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief: volpension, activiteiten, transfers.
Exclusief: persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes, optionele activiteiten, entreegelden, nationaal park (ZAR 440 p.p.p.n.).
Kinderen: zijn welkom. Gratis voor kinderen onder 3 jaar. Max. 1 kind onder 16 jaar met korting bij de ouders op de kamer.