Barrydale

Het ’gehucht’ Barrydale ligt 70 km ten oosten van Montagu en 38 km ten noordoosten van Swellendam (over de Tradouws Pass). Het lijkt op het eerste gezicht een idyllisch en typisch boerendorp. Maar de schijn bedriegt – u vindt hier gay-café’s en zelfs een café genaamd Ronnies Sex Shop - hoewel deze laatste ondanks de naam erg onschuldig is.

Toen boer Ronnie Price het woord ’sex’ op de muur van zijn winkeltje met groente en fruit toevoegde, hoopte hij gewoon de aandacht te trekken. Zijn slinkse verkooptruc werkte alleen iets té goed. Ineens stopte er zoveel auto- en motorrijders bij zijn winkel dat hij besloot de boel te verbouwen tot een café. Ronnies Sex Shop is ondertussen één van de vreemdste bars van de Western Cape. Van buiten oogt de bar weinig bijzonder, maar binnen is het gezellig druk en wordt muziek uit de jaren ’60 en ’70 gedraaid. Het café biedt een ruim aanbod aan Zuid-Afrikaanse bieren, lunchmogelijkheden en uiteraard de onmisbare braai. Van u wordt verwacht een krabbel achter te laten op de muur. De eigenaar Ronnie Price is nu al aardig op leeftijd maar laat zich nog graag zien in zijn sex-café. Achter de tap staat tegenwoordig meestal Ronnie jr.

U zult in Barrydale uw ogen uitkijken. Zelfs het Barrydale Hotel, gelegen in een prachtig historisch gebouw is van binnen eigenlijk een hip en ietwat kitscherig gay-vriendelijk hotel met echte penis-kunst aan de muren. Dit excentrieke dorp blijkt dan ook een waar toevluchtsoord te zijn voor kunstenaars.