Montagu

Het fotogenieke Karoo-dorpje Montagu - met z’n mooie lanen en historische huizen - vormt een ideale overnachtingsplaats onderweg naar het oosten. De nederzetting uit 1851 is genoemd naar John Montagu, die als koloniaal secretaris (1843-1853) verantwoordelijk was voor het 1e grote wegenbouwproject van de Western Cape.

Montagu heeft 24 gerestaureerde historische huizen die tot nationaal monument zijn verklaard, inclusief huizen en interieurs in Kaaps-Hollandse, Victoriaanse en Art-Deco stijl. De meeste van deze monumenten liggen langs Long Street. Het Montagu Museum en Joubert House geeft een aardig inzicht in het leven van alledag in vroegere tijden. Het plaatsje heeft ook natuurlijke heetwater baden (bij het Avalon Springs Hotel - 1½ km ten oosten van het dorpscentrum).

Direct zuidelijk van Montagu ligt de Cogmanskloof Pass, een doorgang door de ruige bergen naar Swellendam. Montagu ligt in de Klein Karoo - 180km ten oosten van Kaapstad en 210km van Oudtshoorn.

Accommodaties in Montagu

Montagu Country Hotel | Impala Tours

Montagu Country Hotel

Het enige originele Art Deco hotel in Zuid-Afrika. Gunstig gelegen voor een tussenstop tussen het Kaapse Wijnland en de Tuinroute. Het hotel heeft een eigen kunstgallerij, prachtige tuinen en een restaurant dat traditionele Kaapse gerechten serveert.