Riviercruise op de Chobe & de Zambezi

3 dagen boottocht met de Chobe Princess op de Chobe en Zambezi rivier van/naar Kasane(ID: 271)

Over de reis

Een unieke en zeer aantrekkelijke manier van reizen op de Chobe en Zambezi rivier: een ontspannen riviercruise. Dat betekent slechts 1 keer de koffer in- en uitpakken. Al tijdens het ontbijt kunt u genieten van de talrijke wilde dieren aan de oever. Met sloepen kunt u kleine lagunes en rivierstromen ontdekken. Olifanten komen wel heel dichtbij als ze de rivier oversteken. Het vangen van tijgervissen is een spannende activiteit. Als de andere toeristen het park bij zonsondergang moeten verlaten, dan kunt u op de cruiseboot rustig genieten van uw sundowner aan dek midden in het wildgebied.

In een oogopslag

  • 3 dagen riviersafari van/naar Kasane
  • min. 2, max. 10 pers.
  • Engelstalige reisbegeleiding
Vanaf € 1.047 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kasane - Chobe Princess (lunch/diner), start om 13.00 u.

U dient ’s morgens in Kasane aan te komen. Na aankomst in Kasane wordt u bij het grensstation aan de Chobe rivier verwacht. (Het is mogelijk om opgehaald te worden aan de luchthaven van Kasane.) De boottransfer naar het Impalila eiland duurt ca. 45 min. Daar volgt een paspoortcontrole en ligt een van de schepen van Chobe Princess al klaar voor inscheping. U vaart op de Chobe rivier naar Elephant Bay, terwijl u een lichte lunch geserveerd krijgt. Ondertussen kunt u al genieten van de vele wilde dieren aan de oever. ’s Middags maakt u met een sloep een safari. Mogelijkheid om te vissen.

Overnachting: 2 overnachtingen aan boord van de Chobe Princess.

Dag 2: op de Chobe rivier (volpension).

Vroeg in de ochtend krijgt u thee, koffie en koekjes geserveerd. U kunt vervolgens gaan vissen of wild- of vogelobservaties ondernemen. Terug aan boord is er een uitgebreide brunch. De cruise gaat richting Serondela en, afhankelijk van de waterstand, naar het Kasai kanaal. ’s Middags maakt u een safari met een kleine boot of kunt u gaan vissen. Tevens mogelijkheid om een dorp te bezoeken (afhankelijk van waterstand). Dit zijn vlakke gebieden die bij hoogwater overstromen.

Dag 3: Chobe Princess - Kasane (ontbijt), einde om 10.30 u.

Na een vroege safari krijgt u een brunch aan boord. Tegen 10.00 u. ontscheping op Impalila en boottransfer naar Kasane.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

271

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • transfers van Kasane (grensstation of luchthaven) naar het schip en terug, cruise volgens het reisprogramma, overnachting, vermelde maaltijden, lokale drankjes, safari-activiteiten, Engelstalige reisbegeleiding, entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • vluchten, visum, overige diensten en excursies, fooien en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

De woonboten van Chobe Princess (voormalig The Ichobezi) varen op aanvraag vanaf 2 pers., mits het bestaande vaarprogramma dat toelaat.

Het schip kan gecharterd worden door besloten groepen vanaf 4 pers. voor een afgesproken aantal dagen.

Er wordt op vrijdagen een 3de vertrek aangeboden met 3 overnachtingen. Prijzen op aanvraag.