Riviercruise op de Okavango

 

In één oogopslag

  • 4 dagen riviercruise van/naar Maun
  • Dagelijks vertrek
  • Gegarandeerd vertrek vanaf 2 personen
  • Engelstalige reisbegeleiding

 

 

 

4 dagen onderweg met de ’Kabbo’ huisboot op de Panhandle van de Okavango

Na een reis van 1.200 km vanuit het noorden, voegt de Okavango rivier zich bij Mohembo, de grens van Namibië naar Botswana, in een langwerpige bekken. Dit bekken wordt vanwege zijn vorm ´Panhandle´ genoemd - de geassocieerde ´pan´ is de Okavango delta. Ongeveer 95 km meandert de rivier naar het zuiden, door uiterwaarden van 10-15 km breedte.

De soms diepe en snelstromende wateren worden omzoomd door moerassen, met riet bedekte rivieroevers, zijkanalen en een smalle galerij bossen. Het waterpeil bereikt na de regentijd in april en mei haar hoogtepunt. Zelfs tijdens lange droge perioden heeft de Okavango Panhandle het hele jaar door water.

Vanaf de rivier gezien is het landschap indrukwekkend. Mogelijke activiteiten zijn vaartochten met een sloep, vogels observeren en vissen – de wateren zijn een paradijs voor grote brasem en tijgervis.

De huisboot "Kabbo"

Het woord "Kabbo" uit de taal van de San Bosjesmannen betekent "droom" of "droom van een verhaal", een verhaal dat de wind verderbrengt. Aan boord van de "Kabbo" wordt u uitgenodigd om te dromen in het prachtige landschap. De "zwemmende" lodge heeft twee dekken. Op het benedendek zijn acht dubbele hutten elk met eigen douche, wastafel en toilet. Het grote raam aan de rivier-zijde kan worden geopend. Op het bovendek zijn de overdekte eetruimte en een hoek bar en het zonnedek. Bemanning: kapitein, kok, matroos. Elektrisch licht.