Okavango Delta, Savuti & Chobe NP

9 dagen fly-in safari met Desert & Delta Safaris van Maun naar Kasane of omgekeerd(ID: 16499)

Over de reis

Desert & Delta Safaris, een van de eerste aanbieders van safari lodges en camps in de hogere klasse, runt 8 exclusieve lodges en camps in de nationale parken en wildreservaten van Botswana. De lodges en camps bieden als accommodatie ruime safaritenten of chalets van steen of hout, veelal met rietgedekte daken.

In een oogopslag

  • 9 dagen fly-in safari van Maun naar Kasane of omgekeerd
  • verblijf in exclusieve tenten/kamers
  • uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Vanaf € 5.021 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maun - Moremi wildreservaat (diner).

Tegen de middag komt u op eigen gelegenheid aan in Maun. Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw piloot. Hierna vlucht per klein vliegtuig naar Camp Moremi in het Moremi wildreservaat / Okavango Delta (vliegtijd ca. 20 min). Dit is een van de mooiste wildreservaten van Afrika. ’s Namiddags maakt u de eerste safari in een open terreinwagen.

Overnachting: 2 overnachtingen Camp Moremi.

Dag 2: Moremi wildreservaat (volpension).

Geniet de hele dag in Moremi en neem deel aan safari’s. Ontdek een uniek paradijs voor het vele wild en een veelzijdige vogelfauna. De maanden juli tot oktober zijn de beste reistijd voor wildobservaties. De maanden november tot april zijn de beste reistijd voor vogelliefhebbers.

Dag 3: Moremi wildreservaat - Okavango Delta (volpension).

Met een 10 min. durende vlucht gaat u van de Xakanaxa Airstrip naar Camp Okavango, dat midden in de Okavango Delta ligt. U doorkruist ontelbare lagunes en rivierarmen en krijgt een indruk van dit fascinerend ecosysteem. Verken de Okavango Delta per mokoro (traditionele kano), op natuurwandelingen en tijdens het hengelen. De afwisselende vogelfauna is een belevenis.

Overnachting: 2 overnachtingen Camp Okavango.

Dag 4: Okavango Delta (volpension).

U neemt deel aan de aangeboden safari-activiteiten.

Dag 5: Okavango Delta - Savuti kanaal (volpension).

U vliegt in ca. 40 min. naar de Savute Safari Lodge aan het Savuti kanaal. Verscholen tussen de oude acacia’s aan de oever van het drooggevallen Savuti kanaal ligt de Savute Safari Lodge. Op de bush- en grassavannes in het hart van het Chobe NP leven grote leeuwenkolonies en sterke olifantenstieren. Tijdens de maanden november/december, als er door enkele regenbuien vers gras groeit, lopen er duizenden zebra’s, gnoes, buffels en antilopen. Het is de tijd voor jonge dieren en een feest voor leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s en hyenahonden.

Overnachting: 2 overnachtingen Savute Safari Lodge.

Dag 6: Savuti kanaal (volpension).

U neemt deel aan de aangeboden safari-activiteiten.

Dag 7: Savuti kanaal - Chobe NP (volpension).

Transfer per klein vliegtuig naar Kasane (ca. 60 min.) en aansluitend transfer naar de Chobe Game Lodge, de enige lodge direct in het Chobe NP. De lodge ligt heerlijk aan de Chobe rivier. U maakt safari’s en boottochten op de Chobe. Het nationaal park staat vooral bekend om zijn enorme kuddes olifanten.

Overnachting: 2 overnachtingen Chobe Game Lodge.

Dag 8: Chobe NP (volpension).

U neemt deel aan de aangeboden safari-activiteiten.

Dag 9: Chobe NP - Kasane (ontbijt).

Na een laatste safari-activiteit in de ochtend wordt u per auto naar de luchthaven van Kasane gebracht. Graag boeken wij een aansluitend programma voor u.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

16499

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • binnenlandse vluchten, vermelde transfers en safari-activiteiten, overnachtingen, vermelde maaltijden, lokale drankjes, entreegelden nationale parken, wasservice (geen ondergoed).

Opmerking

Bagagebeperking: max. 20 kg bagage in een zachte reistas, inclusief foto-uitrusting en handbagage (bijvoorbeeld een rugzakje). De camps zijn op volgende momenten gesloten: Camp Moremi 15.02.-01.03.2025, Camp Okavango 31.01.-13.02.2025.