Fly-in safari South Luangwa & Lower Zambezi

11 dagen safari in het South Luangwa & Lower Zambezi NP van/naar Lusaka(ID: 46588)

Over de reis

Tijdens deze elfdaagse safari ontdekt u de mooiste delen van Zambia met de nationale parken South Luangwa en Lower Zambezi NP. Onderweg komt u langs afgelegen dorpen en ongerepte wildgebieden. De vele slecht begaanbare wegen en het oversteken van rivieren maakt deze reis tot een echt avontuur. Bijzonder indrukwekkend zijn de nachtsafari’s, zeker als u het geluk heeft luipaarden, grote katten of andere actieve nachtdieren te ontdekken. Vanuit een kano op de Zambezi rivier ontdekt u de bush uit een heel ander perspectief, en tijdens de wandelingen die begeleid worden door een bewapende ranger van het nationale park, een spoorzoeker en een professionele safaribegeleider, leert u o.a. diersporen te herkennen. U leert ook bij over de geneeskrachtige werking van bepaalde inheemse planten. Het geritsel in de struiken, een stopteken van de ranger door middel van een handgebaar en het getrompetter van een olifant in de verte zijn voldoende om u direct een bushgevoel te bezorgen!

In een oogopslag

  • 11 dagen fly-in safari
  • dagelijks vertrek van/naar Lusaka
  • exclusieve privécamps en -lodges
Vanaf € 7.102 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Lusaka - South Luangwa NP (diner).

Na aankomst in Lusaka doorvlucht naar Mfuwe in het South Luangwa dal. Een medewerker/-ster van de Kafunta River Lodge wacht u op en brengt u vervolgens naar uw accommodatie. Afhankelijk van de aankomsttijd in de lodge maakt u hier een begeleide safari.

Overnachting: 2 overnachtingen Kafunta River Lodge.

Dag 2: South Luangwa NP (volpension).

De ochtendsafari in het wildrijke gebied langs de Luangwa rivier en de omgeving van de lodge geven u een goede eerste indruk van het prachtige landschap en de Afrikaanse dierenwereld. In de namiddag maakt u weer een safari, die na zonsondergang in het donker verder gaat. Op deze manier kunt u ook de nachtdieren leren kennen.

Dag 3: South Luangwa NP (volpension).

Het echte avontuur begint vandaag: in een open terreinwagen rijdt u zuidwaarts naar het Island Bush Camp. Het rustieke camp ligt in het afgelegen en zeer wildrijk deel van het park. In de namiddag maakt u onder begeleiding van een ranger uw eerste bushwandeling.

Overnachting: 3 overnachtingen Island Bush Camp.

Dag 4 - 5: South Luangwa NP (2x volpension).

In de ochtend en namiddag maakt u een bushwandeling. U leert de plantenwereld van de Afrikaanse bush kennen, maar ook het kleine wild komt uitgebreid aan bod. Alternatief kunt u ook per terreinwagen op safari gaan.

Dag 6: South Luangwa NP (volpension).

’s Morgens vroeg rijdt u terug naar de Kafunta Lodge. In de namiddag wacht u een nieuwe safaritocht.

Overnachting: 2 overnachtingen Kafunta River Lodge.

Dag 7: South Luangwa NP (volpension).

In de voor- en namiddag onderneemt u een safari langs de oeverzones van de wildrijke Luangwa rivier.

Dag 8: South Luangwa NP - Lower Zambezi NP (halfpension).

Na het ontbijt neemt u een transfer naar Mfuwe luchthaven en vliegt u naar Lower Zambezi NP. Op de luchthaven van Jeki wordt u opgewacht en per 4x4 wagen en boot naar het Chongwe River Camp gebracht. Onderweg geniet u van de eerste dierenobservaties.

Overnachting: 3 overnachtingen Baines River Camp.

Dag 9 - 10: Lower Zambezi NP (volpension).

Verken de bush samen met een bewapende ranger te voet of neem deel aan een begeleide safari in een terreinwagen. Daarnaast worden boot- en kanotochten op de Lower Zambezi River georganiseerd of kunt u heerlijk en ontspannen hengelen. U kunt ook het nabijgelegen dorp bezoeken. Het koloniale camp bevindt zich aan de noordelijke oever van de Zambezi, tegenover de Mana Pools van Zimbabwe (Werelderfgoed).

Dag 11: Lower Zambezi NP - Lusaka (ontbijt).

In de loop van de voormiddag vliegt u per klein vliegtuig van het Lower Zambezi NP terug naar Lusaka. Einde van een avontuurlijke safari in Zambia.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

46588

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde binnenlandse vluchten en transfers, lokale luchthavenbelasting USD 12,50 p.p. per enkele reis, kosten Royal luchthaven USD 65 p.p. (belasting en kosten onder voorbehoud), overnachtingen met vermelde maaltijden, lokale drankjes, safari’s, entreegelden nationale parken, wasservice (geen ondergoed) en Engelstalige gids/chauffeur.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, drankjes, fooien, wasservice, overige drankjes, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Bagagebeperking per persoon: 23 kg in een zachte reistas, fototas en handbagage: max. 5 kg. Omwille van de regentijd wordt de reis tussen juni en oktober niet georganiseerd.